Μαρινάκης για Σαλμά: Προσπαθεί να καταστήσει τον εαυτό του ως θύμα ή ήρωα

«Αυτονόητη και ομόφωνη η απόφαση διαγραφής του». «Διεγράφη λόγω ατομικής συμπεριφοράς, δεν έχει σχέση με άλλους βουλευτές». «Κανένα θέμα επιστροφής Γεραπετρίτη ή Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου»

Μαρινάκης για Σαλμά: Προσπαθεί να καταστήσει τον εαυτό του ως θύμα ή ήρωα

Την διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κ.Ο. της ΝΔ και τις δηλώσεις που αυτός έκανε νωρίτερα, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Ο κ. Σαλμάς κάνει μια προσπάθεια μετά από την αυτονόητη, ομόφωνη απόφαση διαγραφής του, να καταστήσει τον εαυτό του ως θύμα ή ως ήρωα των ‘κόκκινων δανείων’ ή κάποιων νομοσχεδίων. Η ίδια η πραγματικότητα αμφισβητεί τις αιτιάσεις του. Δεν είναι μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο που αναφέρεται. Και κάποιοι εκ των βουλευτών που δεν ψήφισαν, είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησης. Στα ‘κόκκινα δάνεια’ η ερώτηση απαντήθηκε άμεσα και η κυβέρνηση επικρότησε την διαδικασία των ερωτήσεων. Το να προσπαθεί να πει ότι διεγράφη επειδή έκανε την ερώτηση με τους συναδέλφους του, η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά».

Ο Μάριος Σαλμάς, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «διεγράφη γιατί, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές και το τι προβλέπεται, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις. Ενώ έχει κάνει ερώτηση, απάντησε η υπουργός και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, δεν επανήλθε, αν και του ζητήθηκε.

Λίγες μέρες μετά ζήτησε σχετικά έγγραφα και του επεδόθησαν. Επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς, έχουμε μάθει στη ΝΔ, αν υπάρχει κάτι, να πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες. Εφόσον κάποιος επαναλαμβάνει τα ίδια και δεν επιλέγει το δρόμο της δικαιοσύνης, αυτό γεννά και εύλογα ερωτήματα. Ήταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω. Είναι άδικο για το σύνολο των βουλευτών μας να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο, μια ψήφο σε ένα νομοσχέδιο ή ένα ζήτημα, όπως τα κόκκινα δάνεια. Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, όμως δεν θα υπονομεύουμε την πολιτική μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ότι «δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και δεν πηγαίνει στη δικαιοσύνη αν έχει βάση. Η συμπεριφορά για την οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδυάζεται με άλλον βουλευτή. Δεν απαγορέψαμε σε κάποιον να πάει στη δικαιοσύνη, οποιοσδήποτε μπορεί να πει για κάποιον φωτογραφικό διαγωνισμό, το θέμα είναι να έχει στοιχεία για να το τεκμηριώσει και εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για το αν πρέπει να παραδώσει τον έδρα στη ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας γιατί κάποιος εκλέγεται επειδή συμμετέχει σε ψηφοδέλτια ενός κόμματος. Όμως είναι ατομική του υποχρέωση να το κάνει ή όχι».

«Κορύφωση συναντήσεων»

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «ερωτήσεις γίνονται καθημερινά από βουλευτές σε υπουργούς» και ότι «ο πρωθυπουργός κάνει καθημερινά συναντήσεις και με μέλη της ΚΟ και θα συνεχίσει να το κάνει. Ενόψει και των εκδηλώσεων για τα 50 έτη της ΝΔ, θα υπάρχει κορύφωση συναντήσεων και εκδηλώσεις την άλλη εβδομάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την δικαστική απόφαση για τον Γιάννο Παπαντωνίου: «Είναι αδιανόητο να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, το ίδιο θα κάνω και στη συγκεκριμένη υπόθεση», είπε.

Επίσης, διέψευσε σενάρια επιστροφής των Γιώργου Γεραπετρίτη ή Σταύρου Παπασταύρου στο Μαξίμου. «Όχι, δεν υπάρχει θέμα αλλαγών. Ειδικά για τον υπουργό Εξωτερικών, έχει ένα πολύ ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο, η Ελλάδα δυναμώνει και ο ίδιος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν βοηθάνε τα σενάρια αυτά».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η ελληνική και κυπριακή θέση για το Κυπριακό. Κατά τα άλλα, έχουμε όλη τη διάθεση να μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων χωρίς να μπαίνουν υπό διαπραγμάτευση ζητήματα κόκκινων γραμμών. Επιδιώκουμε τον διάλογο, έχουμε αποτελέσματα, αλλά δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα ή συμφωνήσαμε σε όλα. Για να συζητηθεί μια διαφορά, όπως η χάραξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, πρέπει να συμφωνήσουν τα δύο μέρη ποια είναι η ατζέντα. Το αν είμαστε πιο κοντά ή όχι, αξιολογείται από την κάθε συνάντηση ξεχωριστά, υπάρχει πολύς δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα επιμείνουμε στην θετική ατζέντα. Κινούμαστε στην λογική της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας για την προώθηση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κύπρου–Κρήτης, υπογράμμισε: «Στη βάση του Πλαισίου αυτού και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων των Ρυθμιστικών Αρχών των δύο χωρών που προβλέπονται σ’ αυτό, το έργο αναμένεται να επανεκκινήσει στις αμέσως επόμενες μέρες. Η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου–Κρήτης θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, διασυνδέοντας το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου με τα αντίστοιχα διευρωπαϊκά συστήματα», ανέφερε και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το έργο αυτό, όχι μόνο θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης, διευκολύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση, αλλά, παράλληλα, θα προωθήσει και τον στόχο της Ελλάδας να καταστεί διάδρομος μεταφοράς καθαρής ενέργειας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v