ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασαν οι θέσεις των «87» για συνέδριο-προεδρικές κάλπες

Δεν έγινε δεκτή η τηλεφωνική ψήφος. Υπερψηφίσθηκε η πρόταση Σπίρτζη για παρουσίαση των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων. Ένταση από την «κασσελακική» πλευρά. Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις Παππά, Πολάκη και Τζάκρη.

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασαν οι θέσεις των «87» για συνέδριο-προεδρικές κάλπες

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα επαναβεβαίωσε η Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε το Σάββατο μετά από μία σχεδόν δεκάωρη διαδικασία. Μαζί με αυτό, έγινε σαφές ότι οι “87” ελέγχουν το όργανο, καθώς οι προτάσεις τους πέρασαν με 112 “ναι”. Αντιθέτως, οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη και της “πλευράς Κασσελάκη” συγκέντρωσαν μόλις εννέα και 62 ψήφους, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η τηλεφωνική ψήφος όσων απουσίαζαν δεν έγινε δεκτή, σε αντίθεση με την ψηφοφορία στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. που αποφάσισε την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα:

- Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Οι σύνεδροι θα αναδειχτούν στο διήμερο 19-20 Οκτωβρίου και δικαίωμα ψήφου (για την εκλογή συνέδρων) θα έχουν όσοι εγγραφούν ως μέλη του κόμματος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

- Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στις 24 του μήνα και ο δεύτερος, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Μαζί με τον πρώτο γύρο θα εκλεγεί (με κάλπη) και η νέα Κεντρική Επιτροπή.Οι υποψηφιότητες για την προεδρία θα κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και θα επικυρωθούν από το συνέδριο.

Αντιθέτως, οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη και της Θεοδώρας Τζάκρη (εκ μέρους της “κασσελακικής” πλευράς) για επίσπευση συνεδρίου-εκλογών καταψηφίσθηκε, καθώς συγκέντρωσαν μόλις εννέα και 62 ψήφους, αντίστοιχα. Η πρόταση του Νίκου Παππά να είναι το συνέδριο καταστατικό δεν πέρασε.

Προς απόδειξη της νέας πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί με κορμό τους “87”:

- Πέρασε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη να δοθούν στο κόμμα τα πόθεν έσχες όσων διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Η ψηφοφορία επ΄αυτού οδήγησε σε σχεδόν οριακό αποτέλεσμα, με 87 υπέρ και 84 κατά.

- Υπερψηφίσθηκε η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να κριθούν “καταδικαστέες δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά συμπεριφορές που προσβάλλουν τα στελέχη και τα όργανα του κόμματος, όπως ‘κουκουλοφόροι’ πραξικόπημα’” κλπ.

Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών, τα εν λόγω ζητήματα που δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία προχθές, ανέλαβαν στελέχη να τα θέσουν στην Κεντρική Επιτροπή, με τη βεβαιότητα της υπερψήφισης τους λόγω της νέας πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί.

Πρόκειται, σαφώς, για προτάσεις που φωτογραφίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και μένει να φανεί εάν θα αποτελέσουν το “στοπ” για υποψηφιότητά του. Μετά την ψηφοφορία αντέδρασαν έντονα περίπου 60 υποστηρικτές του στο όργανο, ενώ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Υπό τα νέα δεδομένα, ο ίδιος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v