Μαρινάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Είμαστε αισιόδοξοι για θετική έκβαση

«Ας περιμένουμε γιατί είναι σε εξέλιξη αυτές οι συζητήσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με γεωπολιτικής φύσεως ζητήματα, γιατί αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί είναι αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας».

Μαρινάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Είμαστε αισιόδοξοι για θετική έκβαση

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ευρώπη, για την Ελλάδα και κυρίως για την Κύπρο. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός επιθυμούν την ευτυχή κατάληξη αυτών των συζητήσεων», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, επ' αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Ν. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα.

Οπως είπε ο Π. Μαρινάκης, «είμαστε αισιόδοξοι, προσέχοντας τι λέμε, ότι θα υπάρξει θετική έκβαση ως προς το οικονομικό σκέλος -γιατί αυτή είναι η διάσταση που συζητείται. Ας περιμένουμε γιατί είναι σε εξέλιξη αυτές οι συζητήσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με γεωπολιτικής φύσεως ζητήματα, γιατί αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί είναι αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφερε κάλυψη, με αστερίσκους, στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την παραγγελία χαλιών υψηλού κόστους για το υπουργείο.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Στο υπουργείο Τουρισμού εξ αντικειμένου επενδύουν στην εξωστρέφεια, δίνουν μεγάλη σημασία στην εικόνα. Σίγουρα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά χρήματα των φορολογουμένων. Μένω στην μεγάλη εικόνα, το φετινό ρεκόρ στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά. Πίσω από την επιτυχία κρύβεται σε μεγάλο βαθμό το υπουργείο Τουρισμού. Ας μην πυροβολούμε τα πόδια μας. Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, αντέξαμε μετά από μια πρωτοφανή κρίση», τόνισε.

Για την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Κάποιοι ανακάλυψαν πολύ καθυστερημένα τη δουλειά που κάνει μια σωστά οργανωμένη Κ.Ο. και το ρόλο των βουλευτών. Βασική υποχρέωσή τους είναι να κάνουν ερωτήσεις για σημαντικά θέματα και οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να απαντήσουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει από βουλευτές της ΝΔ προς τους υπουργούς σχεδόν 10.000 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, κυρίως μέσω ερωτήσεων. Οι βουλευτές έχουν ψηφίσει μια σειρά ρυθμίσεων για τη μείωση των κόκκινων δανείων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Προκαλώ να μου πει κάποιος από τότε που ξέσπασε η κρίση και σε συνέχεια του νόμου Κατσέλη, ποια άλλη κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την εφαρμογή μιας απόφασης υπέρ του δανειολήπτη -κάτι που ήταν το νούμερο ένα αίτημα των δανειοληπτών, ποια έφτιαξε τη διαδικασία προσωποποιημένης ενημέρωσης, ποια ψήφισε πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ για την μη τήρηση της συγκεκριμένης διαδικασίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ακούει προφανώς και τα αιτήματα των ευάλωτων ομάδων και υλοποιεί συγκεκριμένες διατάξεις. Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεδομένο ότι τα ακούμε όλα, ευθύνη μας είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αναφέρουμε στοιχεία που αποδεικνύουν την ουσιαστική κοινωνική πολιτική από μια κεντροδεξιά παράταξη.

Πολλές φορές έχουμε παραδεχθεί λάθη και αστοχίες. Καλώς αυτή η υπόθεση πήρε παραπάνω δημοσιότητα. Καταλαβαίνουμε ότι ελλείψει αντιπολίτευσης, κάποιοι προσπαθούν να βρουν διάφορους δράκους στο παραμύθι, δεν υπάρχουν δράκοι. Ένας από τους βασικούς λόγους που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι εντός της ΝΔ έχουμε ουσιαστική δημοκρατία και όλοι κοιτάζουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα μετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης την άλλη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v