Υπ. Δικαιοσύνης: Μεταφορά 10.000 υποθέσεων από δικαστές σε δικηγόρους

Απαλλαγή φόρτου εργασίας από τους Δικαστές, ουσιαστική ενίσχυση του Δικηγορικού Σώματος και ταχύτατη εξυπηρέτηση των πολιτών και συνεπώς επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, φέρνει η μεταφορά δικαστικής ύλης σε υποθέσεις που δεν υφίσταται αντιδικία.

Υπ. Δικαιοσύνης: Μεταφορά 10.000 υποθέσεων από δικαστές σε δικηγόρους

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νομοθετικού μέτρου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στη μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους. Μέχρι σήμερα, περίπου 10.000 υποθέσεις έχουν μεταφερθεί προς επίλυση από τους δικαστές στους δικηγόρους.

Αυτές αφορούν στην ίδρυση Σωματείων, σε εγγραφές και εξαλείψεις προσημειώσεων καθώς και σε έκδοση κληρονομητηρίων. Ταυτόχρονα, στο ίδιο διάστημα έχουν εκδοθεί από τους δικηγόρους περίπου 125.000 ένορκες βεβαιώσεις.

Με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται ύλη στους δικηγόρους, η οποία μέχρι προσφάτως απασχολούσε αποκλειστικά τα δικαστήρια, χωρίς όμως να υφίσταται αντιδικία. Αυτό σημαίνει απαλλαγή φόρτου εργασίας από τους δικαστές, ουσιαστική ενίσχυση του Δικηγορικού Σώματος και ταχύτατη εξυπηρέτηση των πολιτών και συνεπώς επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι οι ένορκές βεβαιώσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από συμβολαιογράφους και δικηγόρους, αποφορτίζοντας τις γραμματείες των δικαστηρίων, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική ολοκλήρωση νομικών ενεργειών και κατ’ επέκταση την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v