Ανδρουλάκης: Με ενότητα και αξιοπιστία θα κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τα πολιτικά πλήγματα στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ, που ήρθαν ως απόρροια των πολιτικών του πρωτοβουλιών. «Το ΠΑΣΟΚ τώρα έχει μια μεγαλύτερη προοπτική απ’ ό,τι στο παρελθόν», υποστήριξε.

Ανδρουλάκης: Με ενότητα και αξιοπιστία θα κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία

Καλεσμένος στo Action24 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις περί αργής ανόδου των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Αναρωτηθήκατε γιατί ακούμε για πρωθυπουργίσιμους σήμερα; Θα ακούγαμε, αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 5%-6%-7%-8%; Κάποιοι αγωνίστηκαν, κόπιασαν, πολέμησαν, συγκρούστηκαν με το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη και το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν τους Πόντιους Πιλάτους. Καλό είναι να έχουμε φιλοδοξίες. Αλλά κάποιοι τις εκδήλωσαν, διότι το ΠΑΣΟΚ τώρα έχει μια μεγαλύτερη προοπτική απ’ ό,τι στο παρελθόν».

«Το πρόγραμμά μας, -που είναι η κορωνίδα για κάθε κόμμα και επί του οποίου ζητά τη λαϊκή υποστήριξη-, δόθηκε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έξι με επτά μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Θα ρωτήσετε, λοιπόν, τους συνυποψηφίους μου, ποια σχόλια, ποιες παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις κατέθεσαν επί του προγράμματος. Τίποτα. Δεν έστειλε κάποιος για παράδειγμα παρατήρηση ότι διαφωνεί με τις θέσεις μας για την Παιδεία. Τώρα ακούω από άλλους συνυποψηφίους μου για προγράμματα που κατάρτισαν προ επταετίας. Μπορούσαν να συνεισφέρουν και να αναθεωρήσουμε πράγματα. Για πολλούς μήνες κάποιοι το έκαναν, κάποιοι όχι», σημείωσε για τις εκ των υστέρων ενστάσεις, που διατυπώθηκαν για προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε τα πολιτικά πλήγματα στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν ως απόρροια των πολιτικών του πρωτοβουλιών.

«Πότε ξανά στα κοινοβουλευτικά χρονικά των 50 ετών μεταπολίτευσης, το τρίτο κόμμα κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ακολουθεί όλη η αντιπολίτευση και το βράδυ το μισό Μαξίμου έχει παραιτηθεί; Πότε ξανά έχει δεχθεί τέτοιο πλήγμα πρωθυπουργός; Είμαι αυτός που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν πολλά πολιτικά πρόσωπα είχαν μια ένοχη σιωπή. Και τότε παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου», υπογράμμισε.

«Στα θέματα ακρίβειας, υγείας, στεγαστικής κρίσης και διαφθοράς, ποιο κόμμα στάθηκε σθεναρά απέναντι στη Νέα Δημοκρατία; Άρα, μπορούμε να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αρκεί να υπάρχει ενότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Και νομίζω ότι προσωπικά εκεί οδηγώ τα πράγματα».

«Τι σημαίνει πρωθυπουργίσιμος; Όταν ο λαός με τίμησε με 115.000 και 180.000 σταυρούς, ήξερε ότι θα είμαι καλός ευρωβουλευτής; Σου δίνει ο λαός μια ευκαιρία και εσύ αποδεικνύεις αν μπορείς. Μου την έδωσε και κάθε καλοκαίρι η χώρα μας πατάει το κουμπί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και μας συνδράμουν δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα. Αυτό πέτυχα ως εισηγητής του RescEU από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεύτερον, πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπήκε η λογική να υπάρχει κανονικοποίηση των εξαγωγών όπλων σε τρίτες χώρες, όπως το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Είμαι, συνεπώς, άνθρωπος της δουλειάς και όχι του περιτυλίγματος. Δεν θα πω ποτέ ο τάδε είναι πρωθυπουργίσιμος ή δεν είναι», συμπλήρωσε.

«Ζητώ από τον λαό να με εμπιστευθεί. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου. Εάν ο λαός μου δώσει την ευκαιρία, θα δει: Είμαι καλός πρωθυπουργός ή θα κάνω όπως ο κ. Τσίπρας, άλλα πριν και άλλα μετά και μόνο στα λόγια; Θα είμαι καλός και έντιμος πρωθυπουργός ή θα βυθιστώ στη διαφθορά, την αναξιοπιστία και θα υποβαθμίζω το κοινωνικό κράτος, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία;».

«Εμείς αγωνιστήκαμε για να υπάρχει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Αθήνα. Και επειδή ακούω τα περί κλειστού κόμματος -και από τον κ. Δούκα-, θέλω να ξέρετε ότι έδωσα τόσες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, που αν υπήρχε κλειστό κόμμα, ο κ. Δούκας δεν θα ήταν δήμαρχος. Έδωσα ευκαιρίες σε δεκάδες νέους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, στις περιφέρειες, στους δήμους, στα ψηφοδέλτια, στο επικρατείας, στο ευρωψηφοδέλτιο.

Το έκανα διότι θέλω πραγματικά να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι επιλογές μου δεν ήταν με όρους παρέας, φίλων, γνωστών. Ήταν με όρους κοινωνίας. Ο κ. Δούκας θα κριθεί ως δήμαρχος από τους δημότες της Αθήνας. Πιστεύω και θέλω πραγματικά να πετύχει, διότι είχαμε ένα πρόγραμμα για μία πράσινη, ανοικτή και βιώσιμη πόλη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης όταν του ζητήθηκε να αποτιμήσει το ως τώρα έργο του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v