Νέα Αριστερά: Καταγγελίες για εργασιακές παρανομίες σε ιδιωτικά σχολεία

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ιδιωτικά σχολεία προχωρούν σε συστηματικές παραβιάσεις του νόμιμου ωραρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Γνώμονας η μείωση του εργασιακού κόστους.

Νέα Αριστερά: Καταγγελίες για εργασιακές παρανομίες σε ιδιωτικά σχολεία

Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη και Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, με θέμα τις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων σε ιδιωτικά σχολεία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε συστηματικές παραβιάσεις του νόμιμου ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για διευθυντές που σχεδιάζουν τα ωρολόγια προγράμματα με γνώμονα τη μείωση του εργασιακού κόστους, ενώ επιβάλλουν υπέρβαση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, ειδικά σε εκπαιδευτικούς που αντιδρούν ή έχουν συνδικαλιστική δράση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, όπως και να ενημερώσει την ΟΙΕΛΕ για τις σχετικές ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v