ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ.Κασσελάκης εξέπεσε του αξιώματος»

Στον αέρα παραμένει ποιος και με ποιο πληρεξούσιο θα αναλάβει, νομικά, τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος. Θ. Τζάκρη: «Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους». Η παρέμβαση Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ.Κασσελάκης εξέπεσε του αξιώματος»

“Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκπέσει του αξιώματός του”. Αυτή είναι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπερψήφισαν όλα τα μέλη πλην της Θεοδώρας Τζάκρη και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τί θα γίνει με τη διαχείρηση των οικονομικών ζητημάτων, καθώς παραμένει άγνωστο πώς θα αντιμετωπιστεί νομικά το καταστατικό που ορίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που ορίζει τον πληρεξούσιο για αυτούς τους χειρισμούς.

Από την πλευρά του κ. Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.

Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.

Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του.

Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.

Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.

Άρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στην θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.

Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.

Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.

Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία".

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

"H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν".

Κασσελάκης: Είμαι εδώ

Με την επισήμανση "Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ”, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει στίγμα των προθέσεών του να παραμείνει στην ενεργό πολιτική και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο προκύπτει από τη σύσταση στα μέλη που τον στηρίζουν να επιδείξουν "ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση” και, κυρίως, "να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ”.

Όπως επισημαίνεται δηλαδή, εάν είχε στο μυαλό του δημιουργία δικού του κόμματος δεν θα ζητούσε “να μην σαμποταριστεί” η επίσκεψη του κ. Παππα στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο.

Βεβαίως, χαρακτηρίζει “απίστευτες προβοκάτσιες” όσα ειπώθηκαν ή γράφτηκαν περί πρόθεσης του …να εισβάλλει στα γραφεία της Κουμουνδούρου “α λα Τραμπ”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στο “f”:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v