ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη σε συνταξιούχους: Ποιος δουλεύει ποιον;

«Ο κ. Μητσοτάκης κοίταξε λοιπόν τους συνταξιούχους στα μάτια και τους είπε ότι έρχονται αυξήσεις… το 2025! Αλλά δεν είπε ότι πρόκειται για την ίδια εξαγγελία που κάνει κάθε χρόνο, μιας και αυτή η πρόβλεψη είναι ήδη ψηφισμένη από το 2017», τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη σε συνταξιούχους: Ποιος δουλεύει ποιον;

«Πολλές είναι οι ενώσεις συνταξιούχων, πανελλαδικά, όπου λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την εκφώνηση από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, των δήθεν μέτρων στήριξης, ακόμη αναρωτιούνται ποιος δουλεύει ποιον», σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος

Οπως επισημαίνει, ο κ. Μητσοτάκης κοίταξε λοιπόν τους συνταξιούχους στα μάτια και τους είπε ότι έρχονται αυξήσεις… το 2025! Αλλά δεν είπε ότι πρόκειται για την ίδια εξαγγελία που κάνει κάθε χρόνο, μιας και αυτή η πρόβλεψη είναι ήδη ψηφισμένη από το 2017. Ούτε φυσικά είπε ότι με βάση το γεγονός πως ο πληθωρισμός για το νέο έτος αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 2,5%-3%, σημαίνει πως το πορτοφόλι των συνταξιούχων θα παραμείνει άδειο, αφού η μεγάλη τρύπα της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής θα «καταπιεί» κάθε υποψία αύξησης.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν είπε τίποτα για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης που επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ και πετσοκόβει ακόμη περισσότερο τις πενιχρές συντάξεις.

Ούτε φυσικά είπε τίποτα για την επαναφορά της 13ης Σύνταξης, νομοθέτημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ή για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την κρίση ανατιμήσεων που έχει βουλιάξει τη χώρα αλλά και την αύξηση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης. Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τρελές αυξήσεις στα φάρμακα, αλλά για τις συντάξεις ούτε καν ψίχουλα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η δική του Κυβέρνηση με τις συντάξεις χηρείας, αφήνοντας χρόνια ολόκληρα τις/τους συζύγους των αποθανόντων σε αβεβαιότητα και με τη δαμόκλειο σπάθη της επιστροφής αναδρομικών να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, δημιουργώντας τους επιπλέον άγχος για την επιβίωσή τους.

Η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την ανέχεια στην οποία σπρώχνει τους συνταξιούχους αυτής της χώρας, στερώντας τους τη δυνατότητα για αξιοπρέπεια και επιβίωση», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v