Νέα Αριστερά: Επιστολή Μητσοτάκη αντί για παρέμβαση στην αισχροκέρδεια στο ρεύμα

«Θα μπορούσε να είχε βάλει πλαφόν στην ανώτατη τιμή που μπορεί να προσφέρεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε κοντά στα 1.000 (!!!!) ευρώ/MWh», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Νέα Αριστερά: Επιστολή Μητσοτάκη αντί για παρέμβαση στην αισχροκέρδεια στο ρεύμα

«Άλλη μία επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν ετοιμάζεται να στείλει ο Πρωθυπουργός, αντί να παρέμβει για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει δήλωση της Πέτης Πέρκα Γραμματέως της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Αναλυτικά:

«Για άλλη μία φορά, όπως κάνει με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για την ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες κάπου αλλού. Η ακρίβεια όμως στην ενέργεια και παντού τα τελευταία πέντε χρόνια είναι επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όχι γρίπη που θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών.

Να ενημερώσουμε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι η ΕΒΙΚΕΝ που εκπροσωπεί την ελληνική βιομηχανία έχει προσφύγει για τα «παιχνίδια εκατομμυρίων» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έχει ακόμη καταγγείλει χειραγώγηση τιμών από τον Ιούλιο αλλά και από την αρχή εφαρμογής του target model.

Αυτό που θα μπορούσε να είχε κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει πλαφόν στην ανώτατη τιμή που μπορεί να προσφέρεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε κοντά στα 1.000 (!!!!) ευρώ ανά μεγαβατώρα (942 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Σχετική πρόταση θα μπορούσε να καταθέσει και η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), την οποία και αναμένουμε να ανταποκριθεί στο αίτημα της Νέας Αριστεράς να έρθει στη Βουλή.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η αισχροκέρδεια και η καρτελοποίηση αποτελούν αρχές λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v