ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής-Κασσελάκης: Νιώθω λυτρωμένος

Βαριά ήττα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής πέρασε με 163 «ναι». Σε 15 ημέρες νέα συνεδρίαση της ΚΕ για κατάθεση υποψηφιοτήτων και προσδιορισμό έκτακτου συνεδρίου, όπως ορίζει ο καταστατικό. Κασσελάκης: Νιώθω λυτρωμένος, οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Εβαλαν κουκούλα στην ΚΕ. Ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής-Κασσελάκης: Νιώθω λυτρωμένος

Με σημαντική πλειοψηφία (163 “ναι", 120 “όχι" και τρία "λευκά") η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ μένει “ακέφαλος” και οδηγείται σε νέες προεδρικές κάλπες.

Όπως αποφασίσθηκε από την Κ.Ε.:

Σε 15 ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου το όργανο για τα επόμενα βήματα, μετά δηλαδή την πρόταση μομφής στον κ. Κασσελάκη.

Το κύριο θέμα πλέον είναι η κατάθεση υποψηφιοτήτων για νέο πρόεδρο και ο προσδιορισμός του έκτακτου συνεδρίου, όπως ορίζει ο καταστατικό.

Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, ο οποίος θα παραχωρήσει και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Όπως ορίζει το καταστατικό, θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο για τις υποψηφιότητες, αν και στελέχη περί την (απερχόμενη…) ηγεσία λένε ότι το εν λόγω συνέδριο θα κληθεί να επικυρώσει την “καθαίρεση” του κ. Κασσελάκη. Δηλαδή “μπορεί και να μην την επικυρώσει”, σημειώνουν.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ήττα κατά κράτος για τον κ. Κασσελάκη και, όπως αποδείχθηκε, σε αυτή συνέβαλε η ρήξη του με τον Παύλο Πολάκη, του οποίου οι περίπου 20 υποστηρικτές αθροίστηκαν στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Κασσελάκης: Νιώθω λυτρωμένος

Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, είπε: «Eίμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος.

Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα και διάφορες φράξιες, να ξεφτιλίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα και να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος».

Καταλόγισε στους αντιπάλους του ότι «κατέφυγαν σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της Αριστεράς» και κατέληξε: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v