Κασσελάκης: Προτείνει αλλαγή ονόματος, νέου τύπου Κεντρική Επιτροπή

Επανέφερε επισήμως τις «σκέψεις» για ουσιαστικά νέο κόμμα με νέο όνομα… και αρκτικόλεξο. Το Εθνικό Συμβούλιο και το ανώτατο όριο των τριών θητειών για τους βουλευτές, αλλά «ανά περιφέρεια».

Κασσελάκης: Προτείνει αλλαγή ονόματος, νέου τύπου Κεντρική Επιτροπή

Τις “σκέψεις” που είχε δημοσιοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά τις ευρωεκλογές για ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη την αλλαγή του τίτλο, επαναφέρει τώρα επισήμως στην Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος.

Αν ευσταθεί η πρόταση για μετονομασία σε “Συνασπισμό της Σύγχρονης Αριστεράς”, θα προκύψει θέμα … με το αρκτικόλεξο, το οποίο διαμορφώνεται πάντα από τα πρώτα γράμματα των λέξεων. Το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή προέρχεται από το Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Πλην της αλλαγής του ονόματος, φέρεται να προτείνει (σ.σ. όπως είχε ήδη πει στις αρχές του καλοκαιριού) την μετονομοσία της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνικό Συμβούλιο με μόνο 201 μέλη. Σ΄αυτό το όργανο θα μετέχουν κατά καιρούς ex oficio οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η εκλογή τους από τα μέλη.

Επίσης, επαναφέρει το ανώτατο όριο των τριών θητειών για τους βουλευτές, αλλά “ανά περιφέρεια”. Αυτό σημαίνει ότι για παράταση της βουλευτικής θητείας, ο υποψήφιος θα πρέπει … να αλλάξει περιφέρεια.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας όπου δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τον Χρήστο Σπίρτζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v