Πολάκης για επιστροφή στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αλλάζει η πολιτική μου εκτίμηση

(upd) «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια δήλωση», υποστηρίζει. Θα τα πούμε όλα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης για επιστροφή στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αλλάζει η πολιτική μου εκτίμηση

Με επιστολή του Νίκου Παππά στον πρόεδρο της Βουλής επισφραγίστηκε η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr.

Στην επιστολή που υπογράφει ο Νίκος Παππάς αναφέρεται: Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή αναγνώστηκε και επισήμως στην Ολομέλεια από το προεδρείο της Βουλής, αν και με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας από την παραλαβή της.

Αμέσως μετά ο Παύλος Πολάκης έκανε δηλώσεις από τη Βουλή: «Είχα πει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου ότι είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο λαός διαγράφει. Επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν αυτό, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε», είπε.

«Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου δεν έφυγα ποτέ, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη για μια ισχυρή δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, που θα ρίξει το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ό,τι είπα ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή».

Ερωτήθηκε αν ζητά αλλαγή ηγεσίας αλλά δεν απάντησε ευθέως. «Στην ΚΕ θα τα πούμε όλα». «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια δήλωση», κατέληξε.

Κατόπιν αυτού, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει, τελικά, ο κ. Πολάκης στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέραμε το πρωί, οι αμφισβητούντες την προεδρία Κασσελάκη, δηλαδή οι «87» και ο κ. Πολάκης, προσπαθούν να πετύχουν προκήρυξη νέων προεδρικών εκλογών χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Παραπέμποντας, ορισμένοι, στο παράδειγμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος «αναγκάστηκε» να πράξει το ίδιο λόγω της ισχυρής πίεσης που του ασκήθηκε από τα περισσότερα στελέχη, χωρίς να χρειαστεί να του καταθέσουν πρόταση μομφής.

Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην Κ.Ο. πάντως αλλάζει τα δεδομένα, καθώς είναι βέβαιο ότι ο βουλευτής θα «μετρήσει» τη γενναία κίνηση Κασσελάκη και θα ρίξει νερό στο δικό του κρασί. Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, η πολιτική του σχέση με τους «87» είναι ανύπαρκτη (έως εχθρική), οπότε μία σύμπλευση μαζί τους θα ήταν «αφύσικη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «για λόγους συμπεριφοράς του» ενώ αντιθέτως η όποια κριτική ασκεί στην ηγεσία «κινείται σε πολιτικό πλαίσιο».

ΝΔ: Ο Πολάκης πραγματικός αρχηγός του κόμματός του

Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με την παρωδία του σίριαλ Πολάκη που έχει μονοπωλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

«Είχαμε μιλήσει άλλωστε για τη μισή διαγραφή του που ξεχείλιζε από υποκρισία. Όμως, η σημερινή «επιστροφή» του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορούμε να την αφήσουμε ασχολίαστη.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v