Κασσελάκης στον Βόλο: Ξέφραγο αμπέλι, αντί για βιώσιμη ανάπτυξη

«Αναμένουμε επιτέλους από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται για αυτήν εδώ την κατάσταση»Σύσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στον Βόλο

Κασσελάκης στον Βόλο: Ξέφραγο αμπέλι, αντί για βιώσιμη ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την περιοδεία του στον Βόλο μετείχε σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Βόλου.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Εδώ πέρα υπάρχουν τρία ζητήματα. Υπάρχει το επιστημονικό, υπάρχει το πολιτικό και υπάρχει και το κοινωνικό. Το επιστημονικό αφορά το για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόληψη αυτής της κατάστασης από τη στιγμή που στα πανεπιστήμια προειδοποιούσανε; Για ποιο λόγο δεν υπήρχε το κατάλληλο monitoring από τους αρμόδιους φορείς; Και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα.

Είναι η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων που έχει προκαλέσει ένα επιτελικό μπάχαλο και στο τέλος της ημέρας κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του. Και τέλος το κοινωνικό ζήτημα, γιατί συνειδητοποιώ ότι οι επιπτώσεις είναι τεράστιες. Εδώ και ένα χρόνο, ξέρω ότι έχετε περάσει πολύ δύσκολους καιρούς οικονομικά, ότι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν, να είναι σημαντικές και πρέπει να βρούμε και έναν τρόπο η τωρινή κατάσταση, που είναι μια ακόμα πληγή, να μην γίνει χαριστική βολή του τόπου, να μην μαραζώσει αυτός εδώ ο τόπος, ο Βόλος, η Μαγνησία».

Στην σύσκεψη μετείχαν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος, ο βουλευτής Λάρισας Β. Κόκκαλης και ο βουλευτής Κέρκρυας Αλ. Αυλωνίτης, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Βενέτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο γραμματέας του Αλιευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Νίκος Ζάχος και δημοτική σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Φωτεινή Κοκκινάκη.

Οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αντιμετώπιση του Βόλου και της Μαγνησίας, στάθηκαν στην οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή και τόνισαν πως απαιτείται γενναία στήριξη προκειμένου να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα.

Κατά την υποδοχή του κ. Κασσελάκη στον χείμαρρο Ξηριά η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου επισήμανε ότι: «Όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία ως προς το εάν είναι αποκατεστημένες οι υποδομές. Ήδη ξέρετε ότι περιμένουμε εδώ και έναν χρόνο το υπουργείο, που έχει πάρει την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, με ΦΕΚ, τον Οκτώβριο του 2023 να έρθει να κάνει τις μόνιμες αποκαταστάσεις. Εμείς κάνουμε προσωρινές αποκαταστάσεις οι οποίες καταλαβαίνετε ότι με την πρώτη βροχή υποχωρούν καθώς είναι πρόχειρες κατασκευές με 3Α και περιμένουμε εφόσον δεν έχουμε την αρμοδιότητα να έρθουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες».

Ο κ. Κασσελάκης απαντώντας επισήμανε ότι: «Είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να σκεφτούμε τι πάει να πει βιώσιμη ανάπτυξη. Πάει να πει ότι η επόμενη γενιά θα έχει καλύτερη ανάπτυξη από την προηγούμενη. Πώς θα έχει η επόμενη γενιά καλύτερη ανάπτυξη, όταν χρεωνόμαστε δισεκατομμύρια διότι ένα αποτελεσματικό κράτος δεν επενδύει στην πρόληψη; Το βλέπουμε και στις πυρκαγιές αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, η πρώτη προτεραιότητα για την χώρα μας θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά και υγειονομικά να είμαστε οχυρωμένοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v