ΣΥΡΙΖΑ: Μπαλάκι ευθυνών τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

«Ενάμιση μήνα αργότερα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρόλο που είναι διαθέσιμα τα κατάλληλα εργαλεία για την περισυλλογή των ψαριών», αναφέρει ανακοίνωση. Κίνδυνος για «προβλήματα σε δημόσια υγεία και περιβάλλον».

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαλάκι ευθυνών τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

«Εδώ και μέρες ο κόλπος του Παγασητικού έχει κατακλυστεί από νεκρά ψάρια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα τόσο για τους κατοίκους και τη δημόσια υγεία, όσο και για το θαλάσσιο περιβάλλον. Η κυβέρνηση με καθυστέρηση, μετά την αντίδραση των κατοίκων, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλον», αναφέρει κοινή δήλωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μ. Ζαμπάρα και του βουλευτή Μαγνησίας του κόμματος Αλ. Μεϊκόπουλου.

Αναλυτικά:

«Ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου (που έχει την αρμοδιότητα για το λιμάνι) δεν προέβη άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικού διχτύου στην εκβολή της σήραγγας του χείμαρρου Ξηριάς, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Παγασητικός κόλπος με νεκρά ψάρια. Ενάμιση μήνα αργότερα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρόλο που είναι διαθέσιμα τα κατάλληλα εργαλεία για την περισυλλογή των ψαριών.

Ανησυχία προκαλείται επίσης από τον τρόπο της ορθής καταστροφής του όγκου των ψαριών, για τα οποία πρέπει να ακολουθηθεί η ορθή επιστημονική πρακτική, διαφορετικά θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οφείλει μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων να εξασφαλίσει την προστασία των υδάτων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία να καθαρίσουν την περιοχή και να εξασφαλίσουν την μη επανάληψη τέτοιων γεγονότων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v