Κυβέρνηση: Επανεκκίνηση μέσω μπαράζ θετικών ειδήσεων

Η νέα στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο τη ΔΕΘ. Τα καινούργια λεωφορεία, το μετρό Θεσσαλονίκης και τα διόδια της Αττικής Οδού. Ο ορίζοντας τετραετίας και η… υποδοχή του Νίκου Παππά.

Κυβέρνηση: Επανεκκίνηση μέσω μπαράζ θετικών ειδήσεων

Με μπαράζ θετικών ειδήσεων που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη, ανακοινωμένες κατά βάση από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, επιχειρεί η κυβέρνηση να ανακάμψει δημοσκοπικά και να διαμορφώσει εκ νέου την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου.  

Η πολυπόθητη επανεκκίνηση που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμφίβολα περνά μέσα από τη Θεσσαλονίκη και την παρέμβασή του στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ήδη σε καθημερινή βάση προχωρά σε παρεμβάσεις - πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.  

Έτσι, χθες, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι από την 6η Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται στα 2,50 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί τις δύο πρώτες μέρες της εβδομάδας, ισάριθμες ανακοινώσεις: αρχικά για την έξοδο στους δρόμους της Αθήνας των πρώτων 30 από τα συνολικά 211 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και στη συνέχεια, για την ημερομηνία παράδοσης στους πολίτες του μετρό της Θεσσαλονίκης (30ή Νοεμβρίου 2024).

«Στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώπιον των υπουργών του, εκφράζοντας παράλληλα το αισιόδοξο μήνυμα ότι «η Ελλάδα, παρά τα εμπόδια, ανεβάζει ταχύτητα και η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ένα σχέδιο τετραετίας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν είναι δυνατόν να έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους εντός του πρώτου έτους της παρούσας κυβερνητικής θητείας, αλλά αυτό θα συμβεί σταδιακά, μέχρι και την άνοιξη του 2027. Χρονική στιγμή που έχει προσδιορίσει ο πρωθυπουργός για το στήσιμο των επόμενων εθνικών καλπών. Υπό αυτό το δεδομένο, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι οι πολίτες θα διαπιστώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται και στο τέλος της τετραετίας θα κληθούν να αξιολογήσουν τη ΝΔ, εάν έπραξε όσα είχε υποσχεθεί.

«Κάθε μέρα να λύνουμε και κάτι»

«Βρισκόμαστε στο ένα τέταρτο μιας τετραετίας, όπου καλούμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα. Να παράγουμε θετικές ειδήσεις για την καθημερινότητα των πολιτών στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν», τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης. Σημείωσε δε ότι «θέλουμε κάθε μέρα να λύνουμε και κάτι, να βελτιώνουμε την κατάσταση σε κάτι» και επισήμανε ότι «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας για την αξιοπιστία λόγων και έργων και βέβαια για την αποτελεσματικότητά μας και την ταχύτητα επίλυσης».

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον απορρίπτει, εξάλλου, την κριτική περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης, με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει πως «η κυβερνητική μηχανή δουλεύει εντατικά. Και αυτό που λένε ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, σε αυτό τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας έχουν γίνει και μεγάλα και πάρα πολλά μικρά».

Ο ίδιος μάλιστα εξαπέλυσε και τις πρώτες κυβερνητικές τροχιοδεικτικές βολές σε βάρος του νέου επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά. Είναι, όπως είπε ο κ. Βορίδης, «ο μοναδικός βουλευτής που έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, για απόπειρα χειραγώγησης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης. Ο άνθρωπος αυτός όχι απλά δεν έχει αποπεμφθεί, αλλά είναι αρχηγός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι άνθρωποι αυτοί μιλούν για πρόβλημα στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα», σχολίασε, σε αναμονή της πρώτης παρουσίας του κ. Παππά με τη νέα του ιδιότητα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές και την Πολιτική Προστασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v