ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία αντεργατικές αλλαγές για το επίδομα ανεργίας

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική ενός "ανταποδοτικού" επιδόματος ανεργίας και των συναφών νεωτεριστικών εμπνεύσεων της κ. Κεραμέως, πρόκειται να καταβαραθρώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής εργαζομένων, ανέργων και ιδίως των νέων».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία αντεργατικές αλλαγές για το επίδομα ανεργίας

«Εδώ και μέρες η Κυβέρνηση, μέσω της γνωστής τακτικής των διαρροών, προϊδεάζει την κοινωνία για την εφαρμογή σημαντικών αλλαγών που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής του επιδόματος ανεργίας, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν βάναυσα ιδίως τους εποχικά εργαζόμενους και τους χαμηλόμισθους.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή δήλωση ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχη "Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης" και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κατερίνα Νοτοπούλου, "Κοινωνικής Συνοχής" της ΚΟ του κόμματος.

«Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την ψευδαίσθηση πως η χώρα δεν έχει επί της ουσίας πρόβλημα ανεργίας, πρόβλημα προσφοράς θέσεων εργασίας με χαμηλά ημερομίσθια και άθλιες συνθήκες, απουσία συλλογικών συμβάσεων και πλαισίου προστασίας των εργαζομένων, αλλά αυτό που φταίει στην σύγχρονη Ελλάδα είναι ότι τα επιδόματα είναι υψηλά και πολλά!», προσθέτει.

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική ενός «ανταποδοτικού» επιδόματος ανεργίας και των συναφών νεωτεριστικών εμπνεύσεων της κ. Κεραμέως, όταν ήδη στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα της ακρίβειας και μαύρης εργασίας, οι άνεργοι λαμβάνουν ένα από χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας στην Ευρώπη και οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν, πάνω από το 50%, είναι σε εργασιακές γαλέρες της ντροπής, πρόκειται να καταβαραθρώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ζωής εργαζομένων, ανέργων και ιδίως των νέων».

Και συμπληρώνει: «Ίσως τελικά θα ήταν πιο απλό για την Κυβέρνηση, κάθε φορά που πρόκειται να φέρει μια βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική ρύθμιση προσπαθώντας να μας πείσει ότι βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα, να παραδεχτεί πως την εργατική πολιτική σε αυτήν την χώρα την χαράζουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και πως αυτή απλά νομοθετεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v