ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνικά ανάλγητη η αύξηση στις τιμές 700 φαρμάκων

Ο υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης «χτυπάει οδυνηρά τους πιο αδύναμους. Να είναι σίγουρος ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι την ώρα της κάλπης η κοινωνία θα ανταποδώσει την κοροϊδία και τη σκληρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνησή του», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνικά ανάλγητη η αύξηση στις τιμές 700 φαρμάκων

«Η λογική του "δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις τη δουλειά σου", η οποία διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελεί την ουσιαστική ταφόπλακα της έννοιας του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Όταν αυτή η λογική εφαρμόζεται στο φάρμακο, ειδικά σε μια περίοδο ακρίβειας, με έμφαση σε είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, αλλά και στην ενέργεια, με λίγα λόγια χτυπάει οδυνηρά τους πιο αδύναμους, η αύξηση της τιμής 700 σκευασμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδη, έως και 400%, είναι κοινωνικά ανάλγητη και επιβεβαιώνει το απεχθές ποιόν της κυβέρνησης και του υπουργού της», προσθέτει.

«Η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου υπουργού, ότι οι αυξήσεις αφορούν «μοναδικά φάρμακα, αναντικατάστατα, που βρίσκονται σε μακροχρόνιες ελλείψεις», κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, ενώ ο ισχυρισμός ότι με τις αυξήσεις επιτυγχάνεται «η μείωση του κόστους θεραπείας», είναι απροκάλυπτος χλευασμός των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων».

Και συμπληρώνει: «Να είναι σίγουρος ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι την ώρα της κάλπης η κοινωνία θα ανταποδώσει την κοροϊδία και τη σκληρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνησή του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v