Με «μικρό καλάθι» φέτος στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού ενόψει του διήμερου 7-8 Σεπτεμβρίου. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του. Προπαρασκευαστική επίσκεψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Με «μικρό καλάθι» φέτος στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο το άλλο Σάββατο και της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου την επομένη.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά τις παροχές που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, μιλούν για στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.   

«Ούτε αυτή τη χρονιά, όπως και τις προηγούμενες, θα δούμε έναν Πρωθυπουργό να βγάζει ένα καλάθι, να τα δίνει όλα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών. Θα ακουστούν, όμως, πολύ συγκεκριμένες προτάσεις αφού έχουμε και έναν απολογισμό, που θέλουμε να έχουν συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον των παραγωγικών φορέων, αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων το τελευταίο έτος και θα παρουσιάσει το έργο που έλαβε χώρα σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Δικαιοσύνη, η Πολιτική Προστασία, η ασφάλεια και βεβαίως η Οικονομία. Ο μεγάλος στόχος, επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, είναι η Ελλάδα «να συνεχίσει να βαδίζει σε δρόμους σταθερότητας και ανάπτυξης», με διαρκή στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και την περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε μέτρα στήριξης της οικογένειας, των τριτέκνων, στην ενίσχυση της εργασίας, στη δικαιότερη κατανομή των προνοιακών επιδομάτων, στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, αλλά και σε σημειακές παρεμβάσεις στην περίμετρο της έκπτωσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα στα άλλα, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τις νέες αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι δεν δικαιούνται αύξηση εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς.

Εξετάζονται επίσης η μείωση της αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων, η περαιτέρω έκπτωση φόρου στους συνεπείς φορολογούμενους και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους.

«Να περιμένετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επόμενα βήματα, ούτως ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει στην πορεία και ακόμη πιο γρήγορα και ακόμη πιο αποτελεσματικά να γίνεται μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα με πολύ καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Το μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι, μετά και το απρόσμενο εκλογικό ποσοστό στις ευρωκάλπες του Ιουνίου, μέσω της ΔΕΘ να γίνει μια δυναμική επανεκκίνηση της κυβέρνησης, η οποία καλείται να ξαναβρεί τον βηματισμό της, με ουσιαστική πολιτική και απτά αποτελέσματα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης. Αρχικά θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v