ΣΥΡΙΖΑ: Δασαρχεία προκηρύσσουν προσλήψεις κατόπιν εορτής

«Επιτέλους να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Το "επιτελικό κράτος" αναδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ανεπαρκές και επικίνδυνο», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δασαρχεία προκηρύσσουν προσλήψεις κατόπιν εορτής

«Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης διαψεύδεται οδυνηρά όταν μιλά για αποτελεσματικό σχεδιασμό πρόληψης και αντιπυρικής θωράκισης της χώρας, καθώς προκύπτει ότι μια σειρά από δασαρχεία της χώρας πραγματοποιούν με καθυστέρηση προσλήψεις προσωπικού μέσα στον Αύγουστο, για να καλύψουν τις ανάγκες της φετινής αντιπυρικής περιόδου!», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ενδεικτικά, το Δασαρχείο Ιστιαίας θυμήθηκε την προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, «για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024» μία ημέρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Αττική, αρχίζοντας να δέχεται αιτήσεις από τις 12 Αυγούστου», προσθέτει.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό και επιτέλους να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη. Το "επιτελικό κράτος" αναδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ανεπαρκές και επικίνδυνο».

«Αφωνία» έπαθε η κυβέρνηση 

«Αφωνία έπαθε η κυβέρνηση για το θέμα που ανέδειξε ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Συμεών Κεδίκογλου, σχετικά με τις καθυστερημένες προσλήψεις που υλοποιούν τα δασαρχεία για την αντιπυρική περίοδο μέσα στον Αύγουστο, με ενδεικτικό το παράδειγμα του Δασαρχείου Ιστιαίας», συμπληρώνει ανακοίνωση.

«Η δεδομένη υποστελέχωση των δασαρχείων, που προφανώς αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο στην «αλυσίδα» πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ετεροχρονισμένες προσλήψεις, οι οποίες έπονται μιας κρίσιμης περιόδου, όπως προκύπτει από την ένταση και το πλήθος των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Θα δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση ή θα πει η κυβερνητική προπαγάνδα ότι πρόκειται πάλι για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v