ΝΔ: Ο Κασσελάκης σε ρόλο influencer και τα fake news για το αδέσποτο

«Το ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κακής ποιότητας influencer με μοναδικό στόχο το ψηφιακό περιεχόμενο και τα likes, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του... Το να λειτουργεί έτσι όμως στην πλάτη των φιλόζωων και των εθελοντών είναι βαθύτατα προσβλητικό για όλους αυτούς που αντιμετωπίζει ως φόντο για τις αναρτήσεις του», σχολιάζει ο Ν. Ρωμανός.

ΝΔ: Ο Κασσελάκης σε ρόλο influencer και τα fake news για το αδέσποτο

«Ο κ. Κασσελάκης το έχει τερματίσει. Η λογική του influencer με την οποία πολιτεύεται τον οδήγησε χθες, κατά την επίσκεψή του σε δομή φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων, στο σημείο να μοιράσει στα ΜΜΕ στημένη επαγγελματική φωτογράφιση με σκύλο από τις περιοχές που επλήγησαν για να τη συνοδεύσει με διαρροή ότι δήθεν υιοθέτησε το πυρόπληκτο σκυλάκι», σχολιάζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. 

Οπως επισημαίνει, «μία μέρα αργότερα ήρθε η διάψευση από την εν λόγω ΜΚΟ για την προστασία και υιοθεσία σκύλων, η οποία ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν ισχύει. Δεν δόθηκε κανένα ζώο για υιοθεσία από τον σταθμό του Γαλατσίου. Προσφέρθηκε πράγματι ο κ. Κασσελάκης να φιλοξενήσει ένα ζώο το οποίο δεν δόθηκε γιατί πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που τηρούμε πάντα με τον εκάστοτε δήμο στον οποίο φέρει ηλεκτρονική σήμανση με τον οποίο και θα τρέξει η αντίστοιχη διαδικασία. Αυτή η ανακρίβεια προσβάλλει το έργο εκατοντάδων εθελοντών στη δομή που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα ζώα σοβαρά και υπεύθυνα».

Το ότι ο κ. Κασσελάκης πολιτεύεται με fake news είναι γνωστό. Το ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως κακής ποιότητας influencer με μοναδικό στόχο το ψηφιακό περιεχόμενο και τα likes, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Το πόση υποκρισία κρύβει όλο αυτό το αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος. Το να λειτουργεί έτσι όμως στην πλάτη των φιλόζωων, των εθελοντών και των ανθρώπων που όλες αυτές τις μέρες έδωσαν μια υπεράνθρωπη μάχη, είναι βαθύτατα προσβλητικό για όλους αυτούς που ο κ. Κασσελάκης αντιμετωπίζει απλώς ως φόντο για τις αναρτήσεις του. Fake news, fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση… όλα για τα likes!»

 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ 

Απάντηση στον εκπρόσωπο της ΝΔ έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως επισημαίνει: 

«Το ότι η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει και αναπαράγει μόνο παραπολιτική, λάσπη και ψέματα, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Όταν αυτό όμως συμβαίνει μετά από μια τέτοια καταστροφή όπως αυτή της πυρκαγιάς στην Αττική, που άφησε πίσω της πάνω από 100.000 στρέμματα δάσους, καταστρέφοντας σπίτια και περιούσιες ακόμα κι εντός του αστικού ιστού, η πρακτική αυτή είναι εξοργιστική.

Αντί να απολογούνται για την καταστροφή, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία έχουν εξαπολύσει μια άθλια εκστρατεία προπαγάνδας, η οποία απέχει ελάχιστα από το να ζητήσει τα ρέστα απ΄ όσους ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο θλιβερός και ανεκδιήγητος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, αντί να κρυφτεί και να σιωπήσει, τόλμησε να εκτοξεύσει λάσπη κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι των πολιτών που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται αλλά και των πυροσβεστών και των εθελοντών που έδωσαν τη μάχη με την πυρκαγιά.

Στον αντίποδα, τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιφέρονται στα Μέσα Ενημέρωσης κι εκτοξεύουν απίθανες δικαιολογίες, ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, αποφεύγοντας ακόμη και την παραμικρή επαφή με τους πολίτες που επλήγησαν.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία φιλοξενίας του σκύλου από τη δομή του Γαλατσίου, πέντε ώρες νωρίτερα από την ώρα που ο Ν. Ρωμανός ανήρτησε τις χυδαιότητες του. Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες του Στ. Κασσελάκη από την επίσκεψή του στον συγκεκριμένο χώρο, είναι προφανές στον οποιονδήποτε πως αυτές λήφθηκαν σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο από την ίδια τη δομή για τα κατοικίδια που δίνονται για υιοθεσία.

Είναι μάταιη και καταδικασμένη σε αποτυχία η απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ, ιδίως όταν γίνεται με αυτόν τον άθλιο τρόπο. Αντί λοιπόν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να εκτοξεύει λάσπη κατά του Στ. Κασσελάκη, ας απολογηθεί για τη στάχτη και τα αποκαΐδια, για τα οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη. Και βεβαίως, ο Ν. Ρωμανός να φροντίσει να απευθύνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δέοντα σεβασμό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v