Χαρίτσης: Ας θυμούνται οι ωτακουστές του Μεγάρου Μαξίμου ότι τα παρακράτη ξηλώνονται

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που έχει ευτελίσει κάθε έννοια δημοκρατίας και θεσμικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Χαρίτσης: Ας θυμούνται οι ωτακουστές του Μεγάρου Μαξίμου ότι τα παρακράτη ξηλώνονται

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης των παρακολουθούμενων υπουργών, η πλειοψηφία της συγκάλυψης, απέρριψε τα αιτήματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κυρία Αδειλίνη και ο κύριος Ζήσης αλλά και να έρθει σε γνώση της Εθνικής Αντιπροσωπείας το πόρισμα του Αρείου Πάγου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που έχει ευτελίσει κάθε έννοια δημοκρατίας και θεσμικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης», σχολιάζει, διαμηνύοντας ότι «αν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έκλεισε, κάνει λάθος». «Αν η κυβέρνηση και τα "ρυπαρά δίκτυα" εντός και πέριξ αυτής νομίζουν ότι η μεθόδευση να ανακοινωθεί το πόρισμα με δελτίο Τύπου εν μέσω θέρους, να ξέρουν ότι γελιούνται», συμπληρώνει.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Χαρίτσης καλεί εκ νέου τον πρωθυπουργό «να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», με την οποία είχε επικοινωνία πριν από λίγη ώρα.

«Της εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και για το ενδεχόμενο να μην οδηγηθεί σε πλήρη διερεύνηση αυτή η πολύκροτη υπόθεση», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας πως αναμένει από τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης «να επιδείξουν τη δέουσα ωριμότητα και να στηρίξουν το αίτημα αυτό».

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα. Απαιτείται προοδευτικό μέτωπο, τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ας θυμούνται οι ωτακουστές του Μεγάρου Μαξίμου ότι τα καθεστώτα πέφτουν και τα παρακράτη ξηλώνονται», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v