Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απ. Τζιτζικώστας, η πρόταση της Αθήνας για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Με πολιτικά χαρακτηριστικά η επιλογή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απ. Τζιτζικώστας, η πρόταση της Αθήνας για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η κυβέρνηση για Επίτροπο στην Ε.Ε., εκ μέρους της χώρας μας. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η επιλογή αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αναδεικνύει τη γεωπολιτική σημασία της Μακεδονίας στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο», τόνισε, μεταξύ άλλων και έκανε γνωστό ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό.

O Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%. Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνθέσει και να διατηρήσει αυτή την εμπιστοσύνη του κόσμου, από ψηφοφόρους προφανώς που ανήκουν σε πολύ περισσότερες ιδεολογικές ομάδες από αυτή της ΝΔ».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τη μη ανανέωση της θητείας του Μαργαρίτη Σχοινά, εξέφρασε ένα «δημόσιο ευχαριστώ» προς αυτόν «για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Η παράδοση είναι να μην υπάρχει μια δεύτερη θητεία Έλληνα Επιτρόπου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v