Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης μετά τη νέα επίθεση στη Βουλή

(video) Αμεση αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά το βαρύ επεισόδιο με λεκτική επίθεση του βουλευτή σε συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη. Εσπευσε να ζητήσει συγνώμη η Αθηνά Λινού. Κυρώσεις και από Κ.Τασούλα. Πώς σχολίασε ο ίδιος.

Εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης μετά τη νέα επίθεση στη Βουλή

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Νωρίτερα, βαρύ επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Βουλή, όταν ο πρώην υπουργός, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επιτέθηκε λεκτικά σε γυναίκα συνεργάτη του υπουργού Υγείας, την οποία βγήκε στη συνέχεια να καλύψει η (δακρυσμένη) καθηγήτρια, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθηνά Λινού.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία, ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στην εν λόγω συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε σχολιάσει την συγκεκριμένη γυναίκα.

Άμεσα, η κυρία Λινού, με δάκρυα στα μάτια, πήρε τον λόγο: «Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου».

 

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για «απεχθές, απαράδεκτο κρούσμα. Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό. Κατ’ επανάληψη ο κ. Πολάκης έχει εκθέσει τον εαυτό του, τους ψηφοφόρους του, την παράταξή του, δεν θα του επιτρέψω να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας. Η κατ’ επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο. Δεν θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας προς τον βούρκο του. Η πιο επαχθής συνέπεια, με την άδεια της Ολομέλειας, συνεπάγεται την περικοπή του μισού μισθού του».

Πολάκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη, η Λινού να ζητά συγνώμη από τον εαυτό της

Στο επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά τη σημερινή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, και το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το περιστατικό.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής, «παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω πει», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αθηνά Λινού να «ζητά συγγνώμη από τον εαυτό της». Παράλληλα έκανε λόγο για μια υποτιμητική συμπεριφορά που δέχτηκε από μέρους της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Υπήρχε μια κυρία πάνω, συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε μια διαρκή υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Έστριβε τη μούρη της, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό.

Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει. Ακούστηκε αυτό που είπα. Αυτό έγινε. Είδα μετά ότι ζήτησε η Λινού συγγνώμη για μένα. Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει», ανέφερε συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης.

Διαγραφή Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το επεισόδιο σχολίασε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Οπως επισημαίνει, «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο.

Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη.

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ

Το επεισόδιο καταδίκασε με δήλωσή της και η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία. 

Οπως ανέφερε σε σχετική δήλωση, «όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη.

Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v