Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Ενθαρρυντική η ανταπόκριση των γιατρών», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Υλοποιούμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα αμυντικής θωράκισης της χώρας που γίνεται τα τελευταία χρόνια». ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο θλίψη προκαλούν οι πανηγυρισμοί.

Μαρινάκης: Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Εξαιρετικά θετική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την αξιολόγηση της Ελλάδας στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος Δικαίου.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Επιτροπή αναγνωρίζει την ανταπόκριση της χώρας μας σε κάθε μία από τις συστάσεις που είχε διατυπώσει η Επιτροπή στην περσινή Έκθεσή της. Επίσης χαιρετίζει την εμβληματική νομοθετική παρέμβαση με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή της ίδιας της Δικαιοσύνης στην επιλογή της ηγεσίας της», τόνισε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Έκθεση, όπως είπε, «καταγράφει σειρά συστάσεων αλλά και παρατηρήσεων, οι οποίες αποτελούν έναν οδικό χάρτη προτεραιοποίησης παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής. Η ανταπόκριση της χώρας μας και η πρόοδος που επιτεύχθηκε ως προς τις φετινές συστάσεις, δικαιώνει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για περισσότερη διαφάνεια, ευελιξία του κράτους, ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και προστασία της ελευθερίας του Τύπου. Τα αποτελέσματα της έκθεσης αποτελούν την καλύτερη και πιο ηχηρή απάντηση σε όσους συστηματικά επιχειρούν με fake news να συκοφαντήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε σταθερά να βελτιώνουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, 50 χρόνια μετά την αποκατάστασή της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όταν η αρμόδια Επιτροπή κατατάσσει την Ελλάδα ως μια από τις 8 χώρες που έχουν συμμορφωθεί με το σύνολο των προηγούμενων συστάσεων… Έχει πλάκα κάποιοι μέσα στην αμηχανία τους που υπερασπίστηκαν τους Έλληνες και ξένους συκοφάντες της χώρας, έφτασαν στο σημείο της απελπισίας και της παραπληροφόρησης να πάρουν κομμάτια από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και να τα εμφανίσουν ως μέρος της απόφασης για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη».

Για το θέμα του νέου Επιτρόπου στην Ε.Ε., ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν γνωρίζω το πρόσωπο, όταν υπάρξει η σχετική απόφαση από τον πρωθυπουργό, θα ανακοινωθεί άμεσα. Θα είναι ξεκάθαρη η επιλογή του».

Για την προτροπή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τα μέλη του να μην συνταγογραφούν, λόγω της κόντρας τους με το υπουργείο Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η πρωινή ενημέρωση που είχαμε από το υπουργείο Υγείας ήταν ενθαρρυντική, είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση των γιατρών στους οποίους έγινε έκκληση για βοήθεια, ευχαριστούμε τους ιδιώτες γιατρούς για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους. Σε αυτή την εξέλιξη εκτιμούμε ότι θα δείξει αντίστοιχη κατανόηση και ο Π.Ι.Σ., που έχει άλλωστε τον ίδιο στόχο, να μην κλείσουν κλινικές».

Για την αποστολή εκ μέρους της χώρας μας της επιστολής προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια των μαχητικών F-35, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Είναι άλλη μία από τις πολλές απαντήσεις που δίνουν με πράξεις ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε όσους «ανησυχούν» και προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση ακόμα και στη χώρα, ξεπερνώντας κόκκινες γραμμές. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα αμυντικής θωράκισης της χώρας που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, όσο και αν δυστυχώς στενοχωρεί κάποιους λίγους εντός συνόρων».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο ομοφύλων, ανέφερε ότι «είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ζυγίσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε να χωρίσεις τους πολίτες σε δύο κατηγορίες και το αποδεικνύει η κυβέρνηση. Μπορεί να ήταν αόρατοι για την Πολιτεία, όπως κάποιοι συμπολίτες μας με αναπηρία ή μονογονεϊκές οικογένειες, δεν είναι διαπραγματεύσιμο αυτό. Έχει κλείσει και ολοκληρωθεί το θέμα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπερασπίστηκε και σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κ. Φιντάν, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Δεδομένο είναι ότι δεν αλλάζει η ελληνική θέση και η πολιτική που ακολουθούμε. Ποτέ δεν βάζουμε υπό διαπραγμάτευση ακόμα και ζητήματα ερευνητικά, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κάτι που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως. Το ιταλικό πλοίο ολοκλήρωσε πλήρως την αποστολή του, το λέω γιατί ψάχνουν κάποιοι να δημιουργήσουν μέσω ψεμάτων θέματα και να μειώσουν την διπλωματική ικανότητα της χώρας, ας υπάρχει ένα όριο σε αυτό. Έγιναν όλες οι διαπραγματευτικές ενέργειες που προβλέπει το πρωτόκολλο για να μην υπάρχει καμία διατάραξη».

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο θλίψη προκαλούν οι πανηγυρισμοί

«Μόνο θλίψη προκαλούν οι πανηγυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα. Τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης αναφορικά με την πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν συνιστούν πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Μαρινάκης «ξέχασε» την προσπάθεια συγκάλυψης που είναι σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή που συνέβη το έγκλημα των Τεμπών στην οποία υπόλογος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν είπε λέξη για τις υποκλοπές, οι οποίες πραγματοποιούνταν μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν τόλμησε να πει ούτε μισή κουβέντα για τη συναφή με το θέμα των υποκλοπών εκστρατεία εκφοβισμού που έχει εξαπολύσει ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, υποβάλλοντας μηνύσεις στους δημοσιογράφους που έχουν ερευνήσει τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών και την εμπλοκή του σε αυτή», προσθέτει.

«Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όλα πάνε καλά στο κρίσιμο θέμα της Υγείας, αντί να απολογηθεί για τη διάλυσή του ΕΣΥ αλλά και να ζητήσει συγγνώμη από τους γιατρούς, τους οποίους εκβιάζει με απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τα κενά στην Υγεία δεν πρόκειται να καλυφθούν με …μπαλώματα. Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν οδηγήσει την κατάσταση στην Υγεία σε οριακό σημείο. Η μόνη λύση είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ κι όχι η περαιτέρω αποδόμησή του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v