Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Δεν είναι λύση στο Κυπριακό η δημιουργία δυο κρατών

«Χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» απαντούν οι ίδιοι κύκλοι στον Τούρκο Πρόεδρο.

Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Δεν είναι λύση στο Κυπριακό η δημιουργία δυο κρατών

Την απάντησή τους στέλνουν διπλωματικές πηγές μετά την σκληρή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του, σήμερα Τετάρτη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), για την Κύπρο και για την μειονότητα στην Θράκη, την οποία χαρακτήρισε «τουρκική».

Αναφορικά με το Κυπριακό, οι διπλωματικές πηγές τονίζουν πως: «Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

Ταυτόχρονα οι διπλωματικές πηγές επισημαίνουν σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, πως: «Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας. Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v