Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει τρύπα στα δημόσια οικονομικά;

«Θέτει ο εκπρόσωπος τύπου του υπ. Οικονομικών θέμα ρευστότητας του ελληνικού Δημοσίου; Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του Ν. Ανδρουλάκης τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της παράτασης στις φορολογικές δηλώσεις», αναφέρει ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει τρύπα στα δημόσια οικονομικά;

«Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλου, ότι "το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική τρύπα (εκατοντάδων εκατομμυρίων) μέσα στον Ιούλιο που δεν θα μπορέσει να καλύψει", εάν παραταθεί για ένα μήνα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γεννά εύλογα ερωτήματα», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις Τσάπαλου για τις φορολογικές δηλώσεις.

«Θέτει ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών θέμα ρευστότητας του ελληνικού Δημοσίου; Υπάρχει ζήτημα με τα ταμειακά διαθέσιμα; Διότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από το δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2024, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 29.276 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.336 εκατ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024», προσθέτει.

«Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει τρύπα στα δημόσια οικονομικά και να αφήσεις τις υπεκφυγές. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της παράτασης στις φορολογικές δηλώσεις, διότι είναι απαράδεκτο οι αστοχίες του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ να δοκιμάζουν τις αντοχές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λογιστών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v