Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο: Αντιπρόεδρος της Left ο Κώστας Αρβανίτης

Η Έλενα Κουντουρά εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN.

ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο: Αντιπρόεδρος της Left ο Κώστας Αρβανίτης

Σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί η συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κρίσιμες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνεται σε σχετυική ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει, οι ευρωβουλευτές κατάφεραν και εκπροσωπούν τη χώρα σε Επιτροπές που αφορούν την Ανάπτυξη, τις Μεταφορές, το Κράτος Δικαίου, το Περιβάλλον, την Εργασία και φυσικά την κατανομή των κονδυλίων.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Κώστας Αρβανίτης, τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς και εξελέγη Αντιπρόεδρος της LEFT για το πρώτο μισό της θητείας και συμπρόεδρος για το δεύτερο.

Στη νέα θητεία συνεχίζει δυναμικά στην Επιτροπή LIBE με στόχο την προάσπιση του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και στην EMPL, ως τακτικό μέλος πλέον, με κύριους τομείς ενδιαφέροντος την εργασία στην ψηφιακή εποχή, το ωράριο εργασίας -που στην Ευρώπη μειώνεται αλλά στην Ελλάδα αυξάνεται- στη σκιά της διαρκούς αύξησης των εργατικών ατυχημάτων.

Η Έλενα Κουντουρά εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, μία σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Ευρωομάδα της LEFT, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι η ΤRAN θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα την επόμενη πενταετία.

Συγχρόνως, η Έλενα Κουντουρά ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης REGI, ενώ θα συνεχίσει ως μέλος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM.

Ο Ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG), μιας επιτροπής κρίσιμης για τη σύνταξη του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, αλλά και Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Είναι επίσης αναπληρωματικό μέλος της σημαντικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, τομείς κρίσιμους για την χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, αναλαμβάνει καθήκοντα ως τακτικό μέλος στις εξής επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (CULT), Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) και Επιτροπή Αναφορών (PETI).

Επιπλέον, ο κ. Παππάς εξελέγη από την ομάδα της Ευρωαριστεράς (LEFT) συντονιστής (coordinator) της επιτροπής CULT. Η συμμετοχή του στις επιτροπές αυτές αντανακλά τη δέσμευσή του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v