Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραστατίδης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τη διασπορά Covid στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Επιβάλλεται άμεση δικαστική και διοικητική διερεύνηση για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών για το περιστατικό, λέει ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ για την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

Παραστατίδης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τη διασπορά Covid στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Κιλκίς καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, (φωτ.) με αφορμή την καταγγελία των εργαζόμενων στο νοσοκομείο της πόλης για ενδονοσοκομειακή διασπορά COVID-19.

«Στο Νοσοκομείο Κιλκίς δεν λειτουργεί κλινική COVID-19 λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενόσω ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, οι ασθενείς φιλοξενούνται σε θάλαμο στο κέντρο της παθολογικής κλινικής. Αυτό έχει οδηγήσει σε εσωτερική διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», αναφέρει ο βουλευτής και παραθέτει την καταγγελία του Σωματείου, σύμφωνα με την οποία «αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν».

«Παρά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα μείζονα θέματα του νοσοκομείου Κιλκίς, είναι φανερό ότι απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων. Δυστυχώς, η κατάληξη της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι ακόμη και η απώλεια ανθρώπινων ζωών», σημειώνει ο κ. Παραστατίδης και καταλήγει: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες. Επιβάλλεται άμεση δικαστική και διοικητική διερεύνηση για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v