Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς, λέει ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Αν φτάνει ο κ. Εξαδάκτυλος να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απειλεί να κάνει «τα νησιά ένα μέρος όπου δεν θα θέλουν να πηγαίνουν οι γιατροί γενικώς», καλώντας την να «μη διώξει τους γιατρούς συνολικά από τα νησιά», εμείς δυσκολευόμαστε να προσθέσουμε κάτι, σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς, λέει ο Αθ. Εξαδάκτυλος

«Κινδυνολογία. Χυδαίος λαϊκισμός. Καταστροφολογία της αντιπολίτευσης: Τέτοιου είδους λάσπη θα είχε ήδη εξαπολύσει ο λαλίστατος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αν η προειδοποίηση ότι τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρούς εξαιτίας της νομοθετικής ρύθμισης για τις εφημερίες είχε προέλθει από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «τώρα που ένα "γαλάζιο" στέλεχος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με τη ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιεί τον κ. Γεωργιάδη «να μη διώξει τους ανθρώπους από τα νησιά», είναι απλά Δευτέρα.

Αν φτάνει ο κ. Εξαδάκτυλος να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απειλεί να κάνει "τα νησιά ένα μέρος όπου δεν θα θέλουν να πηγαίνουν οι γιατροί γενικώς", καλώντας την να "μη διώξει τους γιατρούς συνολικά από τα νησιά", εμείς δυσκολευόμαστε να προσθέσουμε κάτι.

Απευθύνουμε, ωστόσο, έκκληση στον υπουργό Υγείας να ακούσει τους γιατρούς και την ύστατη ώρα να αποσύρει την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική ρύθμιση.

Αν θέλει πραγματικά να δώσει κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών στις δομές του ΕΣΥ που εδρεύουν σε άγονες και προβληματικές περιοχές, μπορεί εδώ και τώρα να δεχτεί την πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τροπολογία μάλιστα η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του ΠΙΣ (α.π 422/9-2-2023).

Μόνο με μόνιμες προσλήψεις και επικαιροποιημένα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δομών του ΕΣΥ, όχι με ημίμετρα και εμβαλωματικές "λύσεις". Ούτε, βέβαια, με αντισυνταγματικές και παράνομες επιτάξεις ή εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v