Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Μαρινάκης: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι εντός χώρας υιοθετούν όσα λέει ο Ερντογάν

Για ακτοπλοϊκά: «Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν». «Το στεγαστικό είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση». Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Μαρινάκης: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι εντός χώρας υιοθετούν όσα λέει ο Ερντογάν

Χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για την πιθανότητα μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κρατά η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε: «Η κυβέρνηση, όπου μπορεί, σε πάρα πολλές επιμέρους περιπτώσεις κάνει παρεμβάσεις. Μελετάμε τις τιμές, αν υπάρχει κάτι που έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε, σε σχέση με κάποιο πρόστιμο, ανακοινώνεται. Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν».

Για τις τουρκικές αιτιάσεις περί δύο γραμμών στην ελληνική κυβέρνηση και την επίθεση στον Νίκο Δένδια, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε:

«Η θέση της κυβέρνησης είναι η εθνική, αυτήν ακολουθεί το σύνολο των μελών της κυβέρνησης. Με ενιαία γραμμή η κυβέρνηση τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία. Στην Κύπρο για πρώτη φορά έδωσε εκεί το παρόν έλληνας πρωθυπουργός για την θλιβερή επέτειο. Η ιστορία δε θα γραφτεί ξανά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εθνική θέση με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Είναι λυπηρό να υπάρχουν μέσα στη χώρα που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα χωρίς καλά καλά να έχουν ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από πρόεδρος της ΝΔ, είναι και πρωθυπουργός. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κάποιοι μέσα στην Ελλάδα που να μιλάνε έτσι, υιοθετώντας και αποδεχόμενοι αυτό που λέει ο Ερντογάν.

Παίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουν έναν ρόλο χρήσιμου ηλίθιου με αυτή την τακτική, να δούμε λίγο τα όρια. Πιστεύουμε στον διάλογο, από τον οποίο προκύπτουν ξεκάθαρα οι θέσεις μας, αλλά και οι διαφωνίες. Διάλογος όμως δεν σημαίνει υποχώρηση και αφέλεια.

Για την παρουσία και των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είναι σημαντικό να είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας όλοι, αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα διαχρονικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση. Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη, θα ήταν καλό να είναι παρόν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τουρκική εισβολή, όπως ήταν ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν ξέρουμε τον λόγο που δεν παρέστη, δεν είναι κάθε μέρα αυτή η επέτειος μνήμης».

Για το Κυπριακό, επανέλαβε ότι «η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κοινή, περιγράφεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η θέση μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν είμαστε αφελείς».

Με αφορμή το νέο ατύχημα που συνέβη με την αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε:

«Η κυβέρνηση κινείται με πράξεις και η αντιπολίτευση με ψέματα και εύκολα λόγια. Πολλές ήταν οι παθογένειες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, είναι μεγάλο ψέμα ότι δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση. Και στις κεντρικές γραμμές του σιδηροδρόμου έχουμε παρέμβει, και κάμερες έχουν μπει, λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, στην Αχαΐα σταμάτησε η λειτουργία για μια μέρα λόγω έκτακτων συνθηκών, πάντα μπαίνει στο ζύγι αυτή η παράμετρος.

Προσπαθούμε να τρέξουμε με την μεγαλύτερη δυνατό ταχύτητα έργα προχωρούν και ολοκληρώνονται τα επόμενα χρόνια. Αυτή θα είναι η τετραετία των εγκαινίων, η προηγούμενη ήταν του ξεπαγώματος των έργων. Και επειδή η συζήτηση αφορά τα για δημόσια έργα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα παραμείνει το κόμμα των μουσαμάδων. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κουνάει το δάχτυλο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για το μπάζωμα στα Τέμπη, σημείωσε: «Το αφήγημα του μπαζώματος είναι ότι δολίως κάποιοι έσπευσαν να μπαζώσουν το χώρο για απόκρυψη στοιχείων. Δεν έχω υπόψιν μου να έχει καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα η δικαιοσύνη. Όταν έχουμε κάτι οριστικό από τη δικαιοσύνη, είμαστε εδώ για να το σχολιάσουμε. Την περιμένουμε, χωρίς παρερμηνείες και χωρίς να βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘Κάλυψη'. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα εντάσσονται με επιπλέον μοριοδότηση οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς παιδιά, νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία, άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα… Το στεγαστικό είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

ΣΥΡΙΖΑ:  Τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια, ψεύδεται η κυβέρνηση 

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά αυτό που όλοι ξέρουμε», σχολιάζει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απαντώντας στον Π. Μαρινάκη.

Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτίθεται να κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια. Ούτε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπου δήλωσε κυνικά απλός παρατηρητής, ούτε στο ρεύμα, όπου ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί καν το ύψος της επιδότησης για έναν μόνο μήνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να ψεύδεται για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, ενώ μόλις προχθές τρένο συγκρούστηκε με βράχια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων επιβατών. Οι αστειότητες περί «τετραετίας των εγκαινίων» και «κόμματος των μουσαμάδων» είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για το έγκλημα του μπαζώματος στον χώρο του εγκλήματος των Τεμπών.

ΥΓ: Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του κινούνται πάντα με βάση το συμφέρον της χώρας και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Και το έχουν αποδείξει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v