Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλάζιο αντάρτικο στη Βουλή με φόντο τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αντιδρούν στον διορισμό της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη στην Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, επειδή είχε ενεργό ρόλο στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και έχει ταχθεί υπέρ της τεκνοθεσίας.

Γαλάζιο αντάρτικο στη Βουλή με φόντο τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα ενέκρινε τον διορισμό της καθηγήτριας Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Κατερίνας Φουντεδάκη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Αιτία, οι αντιδράσεις αρκετών γαλάζιων βουλευτών, καθώς η κυρία Φουντεδάκη είχε ενεργό ρόλο στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ έχει ταχθεί και υπέρ της τεκνοθεσίας από αυτά.

Κατά πληροφορίες, 5 γαλάζια μέλη της 14μελούς Επιτροπής φέρονται να είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν, ενώ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που διάκεινται αρνητικά.

Η κυρία Φουντεδάκη είχε λάβει μέρος και στα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της Ν.Δ. στα γραφεία του κόμματος, πριν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στο μεταξύ, νωρίτερα η Ελληνική Λύση, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» της κυβέρνησης να αναβάλει τη συνεδρίαση.

«Βλέποντας η ΝΔ ότι με την παρούσα σύνθεση η επιτροπή δεν υπήρχε περίπτωση να εκλέξει την κ. Φουντεδάκη, αναβάλλει την προγραμματισμένη συνεδρίαση, με προφανή στόχο να αντικαταστήσει βουλευτές. Πρόκειται για κακοποίηση του πολιτεύματος, για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές σκοπιμότητες Μητσοτάκη.

Οι συνεργοί σε αυτό το κοινοβουλευτικό έγκλημα θα λογοδοτήσουν πολιτικά. Μόνο οι παράνομοι, οι κλέφτες και οι εθνικοί λωποδύτες δρουν τη νύχτα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v