Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Ζητά παράταση στις φοροδηλώσεις, αστοχίες

«Δοκιμάζουν τις αντοχές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λογιστών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ήδη ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΕ ζητούν από την κυβέρνηση να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής.

Ανδρουλάκης: Ζητά παράταση στις φοροδηλώσεις, αστοχίες

«Αντί το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ να αναγνωρίσουν τα κενά και τις αστοχίες τους, συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λογιστών» αναφέρει δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το αίτημα ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΕ για τις φορολογικές δηλώσεις.

Αναλυτικά: 

« Τα λάθη σε προσυμπληρωμένα πεδία των φορολογικών δηλώσεων και η αποδεδειγμένα καθυστερημένη έκδοση των εγκυκλίων και των οδηγιών συμπλήρωσης των εντύπων – ως και 19 μέρες από την επίσημη έναρξη υποβολής των δηλώσεων (26.4.2024)-, έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να τις υποβάλουν εμπρόθεσμα.

Ήδη εκκρεμούν 1.700.000 και πλέον ατομικές φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αφορά δηλώσεις με επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι, λοιπόν, αδύνατο στις επόμενες δέκα ημέρες να ολοκληρωθεί ομαλά αυτή η διαδικασία.

Ήδη η ΓΣΕΒΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2024 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που οφείλει να υιοθετήσει άμεσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v