Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Μαρινάκης: Πόσο θέλουν σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ της Novartis οι επίδοξοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

«Ήρθε μια πρωτοφανής σκευωρία να συναντήσει πολλά λεφτά», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας τα περί φιάσκου στις ενισχύσεις για το ρεύμα. Ο Φρέντι Μπελέρης δοκιμάστηκε και άντεξε». Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Μαρινάκης: Πόσο θέλουν σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ της Novartis οι επίδοξοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

«Στην υπόθεση της Novartis ήρθε μια πρωτοφανής σκευωρία να συναντήσει πολλά λεφτά. Αυτά τα δύο μαζί συνθέτουν το μεγαλύτερο ‘σκάνδαλο’ -σύμφωνα με τον υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- του ελληνικού κράτους. Ήταν μια πρωτοφανής σκευωρία πίσω από την οποία δόθηκαν ποσά που ζαλίζουν». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χθες, όπως είπε, «έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη είναι διαφορετικός του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στον παλιό, ένα πράγμα είναι. Και επειδή ακούμε πού θα πάει η κεντροαριστερά και μιλάνε για μια ευρύτερη συμμαχία δυνάμεων, αναρωτιέμαι εάν σε αυτή την ευρύτερη συμμαχία περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ της Novartis. Να απαντήσουν οι επίδοξοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, αν αποτελεί κόκκινη γραμμή η συμπεριφορά αυτή».

Αναφορικά με την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον κ. Κοντονή που έχει πει τι συνέβη εκείνα τα χρόνια και τους δύο υπουργούς αμετάκλητα καταδικασμένους, ή να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη».

Σχετικά με τις επιστροφές που ζητούνται από επιχειρήσεις από παλαιότερες ενισχύσεις τους για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «άλλη μια περίπτωση διαστρέβλωσης πραγματικότητας.

Ξεκινήσαμε από την υποτιθέμενη εξαήμερη εργασία που δεν είδαμε κάποια διαφορά, μετά πήγαμε στην υποτιθέμενη απαγόρευση κάλυψης δικών, μετά ειπώθηκε ότι δήθεν επιστρέφουν οι επιχειρήσεις τις επιδοτήσεις ρεύματος. Τα πραγματικά δεδομένα είναι τα εξής: δόθηκαν 10 δισ. ευρώ από την Πολιτεία στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για στήριξή τους σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα 5 εκατομμύρια αφορούσαν μόνο επιχειρήσεις. Από αυτά τα 800 εκατομμύρια προέκυψε η ανάγκη επανυπολογισμού τους. Σε 130.000 επιχειρήσεις θα δοθούν παραπάνω χρήματα, ενώ σε 2.200 επιχειρήσεις τούς ζητήθηκαν κάποιες επιστροφές. Τα ποσά που θα επιστραφούν συνολικά είναι 970.000 ευρώ, το 1,2 τοις χιλίοις των 800 εκατομμυρίων. Και γι’ αυτό όλο το συμπέρασμα της αντιπολίτευσης είναι ότι πρόκειται για φιάσκο».

Για τις τωρινές αυξήσεις στη χονδρική τιμή του ρεύματος, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η κυβέρνηση κοιτάει όλα τα δεδομένα και όλες τις παραμέτρους και ειδικά για την ακρίβεια στο ρεύμα έχει λάβει τα πιο υποστηρικτικά μέτρα σε σχέση με κάθε άλλη χώρα. Τους τελευταίους μήνες οι τιμές φαίνεται ότι έχουν φτάσει στα επίπεδα πριν από τα επίπεδα εφαρμογής έκτακτων μέτρων. Αν προκύψει ανάγκη στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, το κράτος είναι εδώ. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο, δεν νομίζουμε να φτάσουμε, αλλά παρακολουθούμε το θέμα και εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο».

Ερωτηθείς για τη δολοφονική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την «απερίφραστη καταδίκη» της κυβέρνησης. Όπως είπε, «ήταν σοκαριστικό, τέτοιες εγκληματικές ενέργειες δεν έχουν χώρο στην πολιτική ζωή μιας χώρας. Στις εκλογές περιμένουμε με απόλυτο σεβασμό την ετυμηγορία των πολιτών των ΗΠΑ. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι εξαιρετικά καλές σχέσεις και με τους δύο υποψήφιους προέδρους. Οι σχέσεις Ελλάδας με ΗΠΑ είναι βαθύτατες, στενές, βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως από τις εκλογές του Νοεμβρίου».

Για την υπόθεση Μπελέρη και την πενθήμερη άδεια που έλαβε από τις αλβανικές αρχές προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από την κυβέρνηση και το ευρωκοινοβούλιο. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, χωρίς να πανηγυρίζουμε. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τον αυτονόητο αγώνα του, είναι ευτυχές ότι ένας τέτοιος άνθρωπος που δοκιμάστηκε και άντεξε, θα δώσει τις μάχες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειλικρίνεια για το κράτος δικαίου και όχι υποκριτικά όπως κάποιοι την προηγούμενη πενταετία».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αόρατες» οι εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

«Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της, Π. Μαρινάκη, να κάνει «αόρατες» τις εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του καρτέλ στην ενέργεια, στο στήσιμο του οποίου έχει συμβάλει καθοριστικά. Ωστόσο, τα φουσκωμένα τιμολόγια που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα», σχολιάζει με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τις επιστροφές επιδότησης ρεύματος που ζητά η κυβέρνηση από μια σειρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως προς αυτό, πέρα από τη γνωστή σπέκουλα περί "λαϊκισμού" του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είχε το θράσος να επιχειρήσει να διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαίως για τον εμπαιγμό.

Υ.Γ. Ο κ. Μαρινάκης πανηγύρισε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, για την αναβάθμιση του αξιόχρεου του Ελληνικού Δημοσίου από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings. Ας μας εξηγήσει συνεπώς: πώς γίνεται με τις συνεχείς αναβαθμίσεις από οίκους αξιολογήσεων και την ακμάζουσα οικονομία, να μην ενδιαφέρθηκε κανένας ξένος επενδυτής για την ATTICA Bank; Από τη στιγμή μάλιστα που τα… σπασμένα θα τα πληρώσει το δημόσιο…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v