Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εν μέσω ενός περιβάλλοντος όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πληθαίνουν, με τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες περαιτέρω διάχυσης των κρίσεων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».

Η ελληνική διπλωματία έθεσε, στο πλαίσιο αυτό, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της έμφασης όλων των κρατών- μελών της δυτικής συμμαχίας στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες εν γένει, που αποτελούν τη βάση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Γεραπετρίτης, στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας ο πυρήνας «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan», ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v