Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει για τον Χρ. Σπίρτζη

Παραπομπή του πρώην υπουργού από 70 μέλη. Τι απάντησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση, την “διαχείριση” επί Αλέη Τσίπρα και το "ευρωπαϊκό αξίωμα” για τον κ. Μητσοτάκη.

Κασσελάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει για τον Χρ. Σπίρτζη

“Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας όποια κι αν είναι” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για την περίπτωση του Χρήστου Σπίρτζη. Ο τελευταίος παραπέμπεται στο “Πειθαρχικό” του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής από 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που απέστειλαν χθες το σχετικό αίτημα.

“Θα συνιστούσα πάντως στον κ. Σπίρτζη και σε κάθε στέλεχος που ασκεί μόνο κριτική στην ηγεσία του κόμματος να ασχολείται περισσότερο με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη”, πρόσθεσε δηκτικά ο κ. Κασσελάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στο Talk Radio) το πρωί.

Σχετικά με την δεινή οικονομική κατάσταση του κόμματος, τόνισε πως πριν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα στελέχη του κόμματος (“το γραφείο του προέδρου, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας…”) είχαν πλήρη γνώστη του προβλήματος. Ενώ σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: “Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλά προβλήματα”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία.

Πρόσθεσε δε, πως “ό,τι αντιμετωπίζουμε τώρα” είναι απόρροια της προηγούμενης, 15ετούς, διαχείρισης στον ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας εκ νέου στο “μεγάλο άνοιγμα” που σημειώθηκε στα οικονομικά του κόμματος πέρυσι, με τις διπλές εθνικές εκλογές. “Αυτό το άνοιγμα έφερε το χρέος στους προμηθευτές”, είπε.

Όσο για τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, την “Αυγή” και το “Στο Κόκκινο”, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως “έχουν διοίκηση” που παίρνει τις αποφάσεις, “η διοίκησή τους δεν είναι ο πρόεδρος”.

Όχι σε ευρωπαϊκό αξίωμα του κ. Μητσοτάκη

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Μητσοτάκη να προορίζεται για ευρωπαϊκό αξίωμα, ακόμα και για πρόεδρος της Κομισιόν εάν ηττηθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Κασσελάκης απάντησε:

“Δεν θα ψήφιζα τον Μητσοτάκη. Δεν ψηφίζουμε οποιονδήποτε υποψήφιο έχει τόσο στυγνή νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία”.

Και πρόσθεσε: “Δεν μας ενδιαφέρει ‘να φύγει από τα πόδια μας ο κ. Μητσοτάκης, θέλουμε να τον κερδίσουμε για να προσφέρουμε ανακούφιση και κοινωνική πολιτική στη χώρα μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v