Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση δυνάμεων με ψηφοφορία απόψε

Στο δικό τους κείμενο επιμένουν οι «80» και ζητούν δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα. Συνέδριο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου πρότεινε ο Στ. Κασσελάκης θέτοντας το πλαίσιο πολιτικής και καταστατικών αλλαγών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση δυνάμεων με ψηφοφορία απόψε

Με “κλείσιμο” των εργασιών από τον Στέφανο Κασσελάκη και ψηφοφορία επί των κειμένων για την πολιτική απόφαση, αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιθώρια συμφωνίας ανάμεσα στην προεδρική πλειοψηφία και στην “εσωκομματική αντιπολίτευση”, ώστε να εγκριθεί ενιαίο κείμενο, δεν υπήρξαν, όπως έγινε σαφές μετά την διερευνητική προσπάθεια από τον Νίκο Παππά.

Η “αντιπολίτευση”, που κατέθεσε κείμενο με 80 υπογραφές, τελικά, έναντι 87 στο αρχικό κείμενο προ ημερών, θα ζητήσουν μέσω του δικού τους κειμένου τη διενέργεια δύο δημοψηφισμάτων: για τη συγκρότηση προοδευτικού φορέα “χωρίς τη διάλυση των κομμάτων” (όπως διευκρινίζεται) και για τις καταστατικές αλλαγές εν όψει του καταστατικού συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο.

Η πλειοψηφία εντάσσει όλα τα παραπάνω στον εσωκομματικό προσυνεδριακό διάλογο που, αντικειμενικά, θα του προσδώσει “δημοψηφισματικό” χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να γίνει το συνέδριο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα συμπέσει με τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη προέδρου.

Νωρίτερα το πρωί, ανοίγοντας τις εργασίες, ο κ. Κασσελάκης έδωσε το πλαίσιο της προοδευτικής συνεργασίας “από τα κάτω και όχι με συγχωνεύσεις κομμάτων (“δεν θα επιτρέψω καμία προσπάθεια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ”), ενώ η “αντιπολίτευση” γνωστοποίησε κείμενο με τις δικές της θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v