Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζήτησαν για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων Ελλάδα και Κύπρος

επίσκεψη εργασίας της Κύπριας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου και ενημέρωση από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Συζήτησαν για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων Ελλάδα και Κύπρος

Η προσφυγική κρίση, η εργαλειοποίηση των προσφύγων και οι συνέπειές τους στους ευάλωτους και στους ασυνόδευτους ανήλικους, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, κατά την επίσκεψη εργασίας της Κύπριας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου και την ενημέρωσή της από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν πως για την Ελλάδα και την Κύπρο, χώρες πρώτης γραμμής, η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού αποτελεί απειλή για την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζουν ο συνδυασμός της προστασίας των συνόρων και της προστασίας των ανθρώπων, η αποτροπή της εργαλειοποίησης των ασυνόδευτων ανηλίκων από το οργανωμένο έγκλημα και τη ριζοσπαστικοποίση, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η κ. Βούλτεψη διαβεβαίωσε την κ. Ευαγγέλου ότι από την πλευρά της θα προσφέρει όλη την τεχνογνωσία και τις διεθνώς αναγνωρισμένες και βραβευμένες καλές πρακτικές της Ελλάδας, με προοπτική να μπουν οι βάσεις για μια περισσότερο ολοκληρωμένη συνεργασία, ειδικά μετά την δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης στην Κύπρο και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νικόλα Ιωαννίδη.

Οι δύο υφυπουργοί επισκέφθηκαν την δομή επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί ο ΔΟΜ στον Πειραιά, το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΔΟΜ στο Ίλιον, το Κέντρο Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, καθώς και την ασφαλή ζώνη για ασυνόδευτους ανηλίκους στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, που έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Ζεύξις» με την χρηματοδότηση της ελβετικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v