Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης

Η απόφαση λήφθηκε βάσει του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης

Όπως αναμενόταν, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα αποφάσισε πριν από λίγο την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Η απόφαση λήφθηκε βάσει του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό, ο Φρέντι Μπελέρης δικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο Εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος έκρινε τη συνεδρίαση ως συνέχεια των όλων σκευωριών εναντίον του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v