Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαραμίζει το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ανίκανη και εμμονική παίζει με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Αξιοποιεί το Ταμείο για να εκκαθαρίσει την αγορά, ενώ όποια χρήματα παίρνει τα μοιράζει σε λίγους μεγάλους παίκτες», αναφέρει δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαραμίζει το Ταμείο Ανάκαμψης

«Η αναφορά του Declan Costello, αναπληρωτή γενικού διευθυντή της DG ECFIN, σε καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης εκ μέρους της Ελλάδας δεν εξέπληξε κανέναν», αναφέρει δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ήρθε σε συνέχεια:

  • των διαπιστώσεων της ΤτΕ για καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης, προειδοποιώντας, μάλιστα, για κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού από τη μη αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων του.
  • των στοιχείων μελετών διαφόρων φορέων που λένε ότι μόνο το 12% των χρημάτων του κρίσιμου εργαλείου έχει φτάσει στην αγορά.
  • της παραδοχής του αρμόδιου υπουργείου ότι από το Ταμείο έχουν δανειοδοτηθεί μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις, όταν 140 μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μοιραστεί δάνεια 9,5 δισ. ευρώ.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη και εμμονική.

Αφενός, χαραμίζει το Ταμείο Ανάκαμψης και παίζει με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Αφετέρου, αξιοποιεί το Ταμείο για να εκκαθαρίσει την αγορά, ενώ όποια χρήματα παίρνει τα μοιράζει σε λίγους μεγάλους παίκτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v