Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα Αριστερά: Ερώτηση για εξαγορά μεριδίου HelleniQ Energy στη ΔΕΠΑ Εμπορίας από το Δημόσιο

Ποιο το όφελος, ποιο το σκεπτικό και ποια είναι τα στοιχεία για την αποτίμηση το 35%, ρωτούν οι βουλευτές Πέτη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επίσης ζητούν ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επαναμεταβίβασης των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο.

Νέα Αριστερά: Ερώτηση για εξαγορά μεριδίου HelleniQ Energy στη ΔΕΠΑ Εμπορίας από το Δημόσιο

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τα σενάρια που θέλουν το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) να εξαγοράζει το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας από την HelleniQ Energy, κατέθεσαν από κοινού η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα και ο Βουλευτής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την οποία συνυπογράφουν πέντε (5) Βουλευτές.

Ειδικότερα ζητούν να μάθουν ποιο θα είναι το όφελος και ποιο είναι το σκεπτικό του ελληνικού δημοσίου για αυτήν την εξαγορά, καθώς και στοιχεία για την αποτίμηση του 35% της ΔΕΠΑ εμπορίας. Ερωτούν αν η κυβέρνηση θα μεριμνήσει και για τη μεταφορά του 65% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο, στην περίπτωση που θα αποφασίσει αγορά του 35% της ΔΕΠΑ εμπορίας από τη HelleniQ Energy, ή αν εκείνο το ποσοστό παραμένει προς πώληση (δεδομένου ότι αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος του ΤΑΙΠΕΔ), πράγμα που θα δημιουργούσε σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή αγοράς από τη HelleniQ Energy.

Οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν ενημέρωση και για το χρονοδιάγραμμα της επαναμεταβίβασης των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη μεταβίβαση αυτή θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ στο Υπερταμείο, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις και τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή χρέους.

Ρωτούν επιπλέον πώς θα βρεθεί το κεφάλαιο για την εξαγορά του 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας που κατέχει η HelleniQ Energy από δημόσιο και αν ισχύει το σενάριο εξαγοράς του μεριδίου στη ΔΕΠΑ Εμπορίας μέσω του «νέου Επενδυτικού Ταμείου», το οποίο σχεδιάζει να συστήσει η κυβέρνηση υπό το Υπερταμείο.

Ζητούν τέλος ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα νομοθέτησης του «νέου Επενδυτικού Ταμείου», το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, τους στρατηγικούς του στόχους, καθώς και πώς, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, εντάσσεται σε αυτούς τους στόχους η αγορά του μεριδίου της ΔΕΠΑ εμπορίας με την καταβολή μάλιστα των 2/3 του αρχικού κεφαλαίου του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v