Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται επιδόματα αλλά γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις

«Ελεημοσύνες και πονηρές μικροπολιτικές με τον κόσμο της απόμαχης εργασίας, μόνο μια Κυβέρνηση στα όρια της πτώσης θα έκανε», σχολιάζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται επιδόματα αλλά γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις

«Με μια επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα των ημερών και να πάρει τα βλέμματα από τα πραγματικά προβλήματα της ακρίβειας και την διάχυτη αγανάκτηση για την αλαζονεία των στελεχών του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

«Δυστυχώς όμως για αυτόν», σημειώνει ο κ. Γαβρήλος, «η πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι εργαζόμενοι, δεν διορθώνεται με πλατιά χαμόγελα, ούτε με ψεύτικα success stories για τα εργασιακά:

  • Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται υποχρεωτικά η 6ημερη εργασία, αφού πρώτα οι Νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη άνοιξαν παράθυρο για 10ωρη, ακόμη και 13ωρη, εργασία. Η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς προς το παρελθόν, καταλύοντας εργασιακά δικαιώματα χρόνων, όπως αυτό της 5νθημερης και 8ωρης εργασίας. Την ίδια ώρα, δε, γίνεται ο «παράδεισος» των φτηνών εργατικών χεριών, της μαύρης εργασίας και των ευέλικτων εργασιακών συνθηκών. Από τα χαμόγελα του Πρωθυπουργού και της κα. Κεραμέως στο Υπουργείο Εργασίας, μέχρι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, μια άβυσσος.
  • Δεν ξέρουμε τι το «εντυπωσιακό» βλέπει ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την μείωση της ανεργίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανεργία στις γυναίκες κυμαίνεται περίπου στο 14%, ενώ αυτή των νέων στο 23% περίπου, και η χώρα μας έχει το δεύτερο πιο υψηλό ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη (10,5%) με περίπου μισό εκατομμύριο κόσμο να ψάχνει για δουλειά. Όσο για τις θέσεις εργασίας που η Κυβέρνηση διαφημίζει, η ΕΛΣΤΑΤ στην αρχή του έτους ήταν πολύ ξεκάθαρη: πάνω από το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι με ευέλικτη μορφή απασχόλησης. Αυτές είναι οι «επιτυχίες» της ΝΔ για τις όποιες επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο, εμπαίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους.
  • Ο κ. Μητσοτάκης διψά τόσο πολύ να επουλώσει τις πληγές που άφησαν οι πρόσφατες εκλογές στην παράταξή του, όταν 1εκ περίπου ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στην ΝΔ εξαιτίας των πολιτικών της, που δεν διστάζει να στήσει ένα ολόκληρο σόου κοροϊδίας, με θύματα τους συνταξιούχους. Στην αρχή μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη στα διυλιστήρια και στις εταιρείες ενέργειας, μετά μας είπαν πως υπάρχουν αλλά δεν θα τα φορολογήσουν. Μετά έχασαν 10 μονάδες και μας είπαν πως θα τα φορολογήσουν- με τον κατώτερο όμως συντελεστή της ΕΕ, για να μην πιέσουν πολύ τα μεγαλο- συμφέροντα- και τώρα μας λένε πως θα δώσουν έναν χριστουγεννιάτικο μποναμά σε κάποιους συνταξιούχους, όταν το Πάσχα είπαν πως δεν έχει λεφτά το Κράτος για να δώσει το πασχαλινό επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους! Κρίμα που η ΝΔ δεν έμαθε ακόμη ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα, μπορεί να ανέχονται πρόσκαιρα, αλλά ούτε ξεχνούν, ούτε συγχωρούν. Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται επιδοματική πολιτική. Χρειάζονται γενναίες και άμεσες αυξήσεις και την επαναφορά της 13ης σύνταξης. Ελεημοσύνες και πονηρές μικροπολιτικές με τον κόσμο της απόμαχης εργασίας, μόνο μια Κυβέρνηση στα όρια της πτώσης θα έκανε.

Σημείωση, κ. Μητσοτάκη, πριν σπεύσετε να ονομάσετε την ψηφιακή κάρτα εργασίας ως μια καινοτομία που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησής σας, δείτε λίγο την πρόσφατη εγκύκλιο της ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας και διαβάστε πόσους κλάδους, φωτογραφικά, εξαιρεί, και πόσα δικαιώματα, επιπλέον, κόβει από τους εργαζόμενους, δίνοντάς τα «δωράκι» στους μεγαλοβιομήχανους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v