Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου σε Σαμαρά - Καραμανλή

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας», δηλώνει ο Παύλος Μαρινάκης. «Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση του υπεύθυνου πατριωτισμού», δηλώνει για την εξωτερική πολιτική. Δεν έγινε πρόταση στον Αντ. Σαμαρά για ανώτατο αξίωμα.

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου σε Σαμαρά - Καραμανλή

Έμμεση απάντηση στους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή όσον αφορά τις κατηγορίες που απηύθυναν προς την κυβέρνηση στην εκδήλωση της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η κυβέρνηση οφείλει να τρέξει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη, οφείλει να αυξήσει τα εισοδήματα των πολιτών, έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα. Θέλουμε η ζωή των πολιτών να βελτιωθεί στην πράξη, γι’ αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες, αυτό είναι το ιερό καθήκον και προφανώς κάθε τέτοια συζήτηση, κάθε παράπονο, κάθε επισήμανση είναι αφορμή να σκεφτούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες».

Στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπως είπε, «εκπροσωπήθηκε ο πρωθυπουργός από τον υποφαινόμενο, είχαμε ειδοποιήσει. Ο πρωθυπουργός είχε ένα βαρύ πρόγραμμα όπως ο κάθε πρωθυπουργός κάθε χώρας, η παρουσία του στην εφημερία ενός νοσοκομείου (ήταν στο Λαϊκό την ώρα της εκδήλωσης) είναι ξεχωριστής σημασίας για το σύνολο των πολιτών, ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν ένιωσα καθόλου άβολα, γιατί έχω την τιμή να εκπροσωπώ μια κυβέρνηση που είναι σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Παρά τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, κάθε μέρα θέλουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μαρινάκης έδωσε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί:

«Σε όλα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση ακολουθεί την πάγια στρατηγική όλων των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα ποτέ δεν συζητάμε για αποστρατικοποίηση νησιών. Επίσης, έχουμε διαψεύσει μια σειρά από fake news, όπως ο ψαράς στην Αστυπάλαια, βγήκε ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού και το διέψευσε. Έχουμε πει πολλές φορές εμείς οι ίδιοι ότι ο δρόμος της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα. Αν δει κανείς το αποτύπωμα της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο το 2024, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα πριν αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εξουσία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, του υπεύθυνου πατριωτισμού που μεγαλώνει την Ελλάδα, χωρίς κορώνες. Δεν είναι απάντηση σε κάποιον, αλλά η αλήθεια που έχω καθήκον να τη λέω. Ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα την ξέρει ο κόσμος. Δεν είναι παραγωγικό να σχολιάζουμε τοποθετήσεις πρώην πρωθυπουργών».

Σε ερώτηση αν έχει γίνει κάποια πρόταση από τον πρωθυπουργό στον κ. Σαμαρά για ανώτατο αξίωμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν γνωρίζω για κάποια πρόταση προς τον κ. Σαμαρά, αν υπήρχε τέτοια, νομίζω ότι θα το γνώριζα».

Σε ερώτηση για το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, και την έντονη κριτική του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι το ποιος έχει θέση στη ΝΔ αποφασίζεται με ένα άρθρο ενός εκδότη, αλλά το αποφασίζει η ίδια η ΝΔ. Στην υπόθεση της Νοβάρτις, ο κ. Σαμαράς ήταν στην πλευρά των θυμάτων, ήταν μια σκευωρία. Η ιστορία έχει γράψει και η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Εμείς είμαστε στην πλευρά της αλήθειας και όταν η λάσπη πεταγόταν με τα κιλά, δεν φοβήθηκε κανείς. Η ιστορία έγραψε ποιοι έκαναν προσπάθεια να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ‘σκάνδαλο’, ποιοι στοχοποιήθηκαν και είμαστε περήφανοι που δεν βρεθήκαμε ποτέ στην άλλη πλευρά».

«Απόλυτο σεβασμό»

Αναφορικά με την άποψη του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη που ζητά να κλείσει ο κύκλος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απάντησε: «Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ένα κορυφαίο αξίωμα, έχουμε απόλυτο σεβασμό και στον θεσμό και στο πρόσωπο. Είναι πρόωρη, αντιπαραγωγική και προσβλητική για τον θεσμό μια συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι σημαντικό αυτό να γίνει σεβαστό».

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Ασκούμε την πολιτική που έχει ανάγκη η Ελλάδα, που διορθώνει πάρα πολλές στρεβλώσεις, αποκαθιστά αδικίες, βελτιώνει την καθημερινότητα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ιδρυτική μας διακήρυξη που έλεγε πριν 50 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μην επιστρέψουμε στις εποχές του διχασμού και της ταμπέλας που δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Ένας λόγος που οι χρόνιες παθογένειες του κράτους έμειναν άλυτες ήταν επειδή βλέπαμε το δέντρο και όχι το δάσος».

Για τη φράση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν έπρεπε να έχουμε εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική αναλυτική ανάρτηση της πρώην υπουργού: «Υπήρξε και εδώ κοπτοραπτική και διαστρέβλωση, έγινε μια χρονική μεταφορά των λεγομένων της, αναφερόταν στον χρόνο πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Σχετικά με τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Η ποινή που επιβλήθηκε ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε έναν βουλευτή, είναι η διαγραφή του από την Κ.Ο. με ταυτόχρονη απαγόρευση της παρουσίας του στα κομματικά όργανα. Είναι αντίστοιχη με τον τρόπο αντιμετώπισης των ημερών του Μητσοτάκη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συμπεριφορών. Η απόδοση, η αποτελεσματικότητα των εχόντων χαρτοφυλάκια κρίνονται και σε βάθος χρόνου, σε ζητήματα συμπεριφοράς όμως δεν υπάρχει χρόνος. Οι πολίτες δικαίως είναι πολύ αυστηροί. Ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από την ΚΟ, ακολουθήθηκε η πειθαρχική διαδικασία που αφορά ένα βουλευτή. Με βάση την ιδιότητα του βουλευτή, συμμετέχει σε μια σειρά από κομματικά όργανα, με κορυφαία την Πολιτική Επιτροπή», τόνισε και σημείωσε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Όπως είπε, συνεργάτης του πρωθυπουργού, αμέσως μόλις εστάλη η ανακοίνωση των εργαζομένων σε μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, επικοινώνησε το προηγούμενο βράδυ με τον κ. Αυγενάκη και ζητήθηκαν εξηγήσεις. Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί, ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τη λέξη κωλοτούμπα και την έννοια της καρέκλας. Θυμίζω τον τραμπουκισμό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων, δικαστών και πολιτικών αντιπάλων».

Για την επίθεση Κασσελάκη στον πρωθυπουργό για το πόθεν έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Είναι σημαντικό οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, πριν κάνει επιθετική δήλωση για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, να κάνουν έρευνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε εμπρόθεσμα άλλη μια φορά τη δήλωσή του, ως όφειλε, πριν από τις 30 Ιουνίου. Είναι κάτι που κάνει κάθε χρόνο. Ο κ. Κασσελάκης εξετέθη από τον ίδιο του τον βουλευτή, τον κ. Παππά, που είπε ότι την αρχική του δήλωση την έκανε πριν ένα μήνα. Ο ίδιος βουλευτής μάς είπε κάτι αντίθετο σε σχέση με αυτό που έλεγε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος μας έλεγε να ανοίξουμε την πλατφόρμα για να κάνει τη δήλωση, ενώ αυτή ήταν ανοιχτή. Και επειδή αναφέρθηκε πάλι στα 40 σπίτια του πρωθυπουργού, συκοφαντώντας, νομίζω ότι είναι κουραστικό να πολιτεύονται κάποιοι με πολιτικές που οδηγούν στη λάσπη. Έχει διαψευστεί, ας μην το αναπαράγει, εκτός κι αν θέλει να τον κατατάξουμε στην κατηγορία των πολιτικών που αναπαράγουν συνέχεια fake news».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v