Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελόπουλος: Η ΝΔ κατέστρεψε την αμυντική μας ομπρέλα με την αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία

"Σήμερα κυρώνονται δύο συμφωνίες με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ότι η Ελλάδα παραιτείται για κάθε ζημιά στους Patriot, καθώς και για τον τραυματισμό ή τον θάνατο ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού στην Σ.Αραβία", σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Βελόπουλος: Η ΝΔ κατέστρεψε την αμυντική μας ομπρέλα με την αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα την κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με την Σαουδική Αραβία.

"Η ΝΔ κατέστρεψε την αμυντική μας ομπρέλα με την αποστολή των Patriot στην Σαουδική Αραβία", υποστήριξε ο κ.Βελόπουλος, ενώ προσέθεσε:"Από πού έφυγαν οι Patriot; Από την Βόρεια Ελλάδα. Το κενό που δημιουργήθηκε στην αντιπυραυλική μας ομπρέλα δεν το καλύψατε. Σήμερα κυρώνονται δύο συμφωνίες με την Σαουδική Αραβία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ότι η Ελλάδα παραιτείται για κάθε ζημιά στους Patriot, καθώς και για τον τραυματισμό ή τον θάνατο ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού στην Σ.Αραβία, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων, θα πρέπει να τρέχουν μόνοι τους σε δικαστήρια της Σ.Αραβίας για να βρουν το δίκιο τους. Η ετεροδικία που είναι";

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε:"Αποψιλώσατε από οπλικά συστήματα το Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός ψευδόταν εδώ, στη Βουλή, λέγοντας πως τα οπλικά συστήματα θα αντικατασταθούν. Δεν αντικαταστάθηκε τίποτα. Απογυμνώσατε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ανοίξατε κερκόπορτα, όπως έκανε ο Ιωαννίδης στην Κύπρο. Δυστυχώς, όμως, φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα σάπιο, αδρανές, ασπόνδυλο. Που δεν δηλώνει τα χρήματα που έχει. Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν έχει δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Πως να μην σκέφτεται ο πολίτης ότι στη Βουλή υπάρχουν μόνο κλέφτες και ασπόνδυλα; Φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα, που οι βουλευτές μπαίνουν στο κοινοβούλιο φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Πώς γίνεται το 2019 και το 2020 να έχεις 2 σπίτια και το 2024 να έχεις 22 σπίτια";

Όσον αφορά στη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Ν.Δ, ο κ.Βελόπουλος σχολίασε:"Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες. Αλλά κάποιοι είναι τραμπούκοι. Η ουσία δεν είναι ότι τον διέγραψε η ΝΔ, αλλά ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το κόμμα. Ο ένας κρατάει τον άλλο. Και αναφέρομαι στο σκάνδαλο με τα πλαστά ΑΦΜ και όταν ενεπλάκη στο επεισόδιο περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός θα τον διέγραφε. Και πρέπει να το δει ο πρωθυπουργός γιατί ο Αυγενάκης θέλει να έχει ασυλία για το σκάνδαλο αυτό. Και ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τον καλύψει".

Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στους Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας:"Ο κ.Σαμαράς, ο οποίος επί πέντε χρόνια, δυστυχώς, στήριζε τον κ.Μητσοτάκη, δεν εμφανίστηκε πουθενά, δεν ακούσαμε καμμία κουβέντα του, όσο εμείς παλεύαμε μόνοι μας στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε καρτέλ, σε ολιγάρχες, χωρίς βεβαίως να πει ονόματα, στον γάμο των ομοφυλοφίλων, στην σημιτοποίηση της ΝΔ, στα ελληνοτουρκικά. Ο,τι λέμε εμείς εδώ και πέντε χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι έκλεψε την δική μας πρόταση στηλιτεύοντας το μέτρο της κυβέρνησης για την πριμοδότηση με 8.000 ευρώ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με μόλις 2.000 ευρώ των παιδιών. Το είχα καταθέσει εδώ πριν από τρεις μήνες.

Τουλάχιστον ο Καραμανλής δεν στηρίζει τη ΝΔ. Άφησε την έδρα, έντιμα, κάνει κριτική. Ο Σαμαράς όμως είναι βουλευτής της ΝΔ. Και μάθατε όλοι να μιλάτε για το δημοκρατικό τόξο. Εσείς αποτελείτε το φασιστικό τόξο.

Οσον αφορά στον κ.Τσίπρα, ο οποίος προφανώς δεν γνωρίζει ότι ο Ράχμι Κοτς κατασκευάζει τα όπλα της Τουρκίας, τα οποία θα σκοτώσουν Έλληνες σε περίπτωση πολέμου. Και ο κ. Τσίπρας τόλμησε να μιλήσει από την Τουρκία, ως «καθηγητής» διορισμένος από τον κο Κοτς. Και μίλησε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όταν ο ίδιος και το κόμματα είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων".

Ο κ.Βελόπουλος έκανε αναφορά και στην ακρίβεια, σημειώνοντας:"Η Ελλάδα καταδυναστεύει τους πολίτες με την ακρίβεια. Κανένας, όμως, δεν τολμά να μιλήσει για την βιομηχανία τροφίμων και τους μεσάζοντες. Ουδείς γνωρίζει γιατί και πώς έχουμε ακρίβεια. Από το βήμα της βουλής είχα καταγγείλει τις τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις από τις πολυεθνικές, μια πρακτική που καθιστά άχρηστα τα πλαφόν στο κέρδος που θέτει η κυβέρνηση. Εκεί πρέπει να γίνει έλεγχος, αλλά ποιος θα τον κάνει";

Τέλος, υποστήριξε ότι "αυτό που πέτυχε η ΝΔ είναι να διαλύσει την αντιπολίτευση και να φτιάξει υποκομματίδια που τα στρέφουν εναντίον μας. Βάλατε τα κόμματα να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ακολουθείτε το διαίρει και βασίλευε. Σε όλη την αντιπολίτευση επικρατεί εσωστρέφεια και γίνονται αλληλο - μαχαιρώματα. Το επιχειρήσατε και με εμάς, αλλά δεν σας βγήκε".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v