Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Δουλεύουμε για κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, όχι για κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ

Τηλεοπτική συνέντευξη για τα σενάρια περί προοδευτικού σχήματος. Οι αναφορές στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, το «μαύρο χρήμα» και στην τύχη όσων διαφωνήσουν με τις αποφάσεις του συνεδρίου.

Κασσελάκης: Δουλεύουμε για κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, όχι για κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη στις συζητήσεις (για προοδευτική συνεργασία) και ο αρχηγός της δικαιούται να είναι ο ηγέτης αυτού του σχήματος.

Αυτή τη θέση πρόβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς (από τον “Άλφα”) για τα σενάρια περί προοδευτικών συνεργασιών, προσθέτοντας με νόημα: “έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτόνομο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ όχι για κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ”.

Σ΄αυτή τη βάση επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “να αναλάβεις πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς να με στηρίξεις”, δείχνοντας ότι, κατά τη δική του οπτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι και επικεφαλής της προοδευτικής συνεργασίας.

Επέμεινε επίσης στη θέση του ότι οι συνεργασίες “χτίζονται από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως”, με τρόπο που να οδηγούν και σε κοινά αποδεκτό κυβερνητικό πρόγραμμα, πέραν των προσώπων. Και πρόσθεσε: “να τελειώνει αυτή η κουβέντα για ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενος στις καταστατικές αλλαγές που θα προτείνει εν όψει του συνεδρίου του φθινοπώρου για τη δομή και τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως, εάν υιοθετηθούν, όποιοι διαφωνήσουν “να αναζητήσουν εναλλακτικές για τους εαυτούς τους”. Δείχνοντας δηλαδή εμμέσως την έξοδο από το κόμμα ως δική τους επιλογή.

Μου προτάθηκαν τρόποι χρηματοδότησης

Στις πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του “ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα”, ο κ. Κασσελάκης απάντησε:

  • “Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για τον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να μιλήσετε με την πρώην οικονομική διευθυντή.
  • Δεδομένου του μεγάλου οικονομικού προβλήματος που έχουμε, κάποιοι μου πρότειναν, πολύ πρόθυμα, να βρω άλλους πόρους. Δεν ήρθε κανείς να μου δώσει σακούλα”.

Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών δε, έκανε γνωστό ότι στις συνεδριάσεις των οργάνων, τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιάσει την αναλυτική οικονομική κατάσταση “με στοιχεία” ώστε να ληφθούν αποφάσεις (και) για την καθημερινή “Αυγή”.

Τόνισε πάντως ότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από 8 εκατ. ευρώ σε 4 εκατ. ευρώ, λόγω του ποσοστού 17,8% που έλαβε το κόμμα στις περσινές εθνικές εκλογές, ενώ τα κομματικά μέσα ενημέρωσης απορροφούν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

“Αντιλαμβάνεστε ότι μένει μισό εκατομμύριο ευρώ για την ετήσια μισθοδοσία των εργαζόμενων στο κόμμα, που είναι 1,5 εκατ. ευρώ συν τα ανοίγματα σε προμηθευτές από τις περσινές εθνικές και εσωκομματικές εκλογές”. Για τον λόγο αυτό, είπε, ο ίδιος έκανε την ανώτατη επιτρεπόμενη (από το νόμο) δωρεά των 20.000 ευρώ και κάλεσε όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να συμβάλουν.

Όταν μάλιστα του επισημάνθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε σε διαρροές ότι δεν συνέβαλε επικαλούμενος την απουσία του στο εξωτερικό, ο κ.Κασσελάκης αφενός τόνισε ότι δεν έκανε ο ίδιος τις διαρροές και, αφετέρου, πρόσθεσε σκωπτικά: “κι εγώ στο εξωτερικό ήμουν, μου πήρε δύο λεπτά να στείλω τα 20.000 ευρώ μέσω e-banking”.

Κατά τα λοιπά, συμφώνησε με την κριτική που του έκανε ο Παύλος Πολάκης ότι ενόχλησε τον κόσμο η υπερπροβολή της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του ζωής, στρέφοντας όμως τη δική του κριτική στα μέσα ενημέρωσης. “Στο δικό μου το σπίτι και στις Σπέτσες ήρθαν, στα Ζαγοροχώρια που απέκτησε σπίτι ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν πήγαν;”, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v