Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης και Αποστολάκη ανακοίνωσαν υποψηφιότητα

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κινήματος είναι πλέον πέντε, καθώς σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της και η Μιλένα Αποστολάκη, μετά τις υποψηφιότητες από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Μιχάλη Κατρίνη.

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης και Αποστολάκη ανακοίνωσαν υποψηφιότητα

Την υποψήφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κινήματος είναι πλέον πέντε, καθώς σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της και η Μιλένα Αποστολάκη, μετά τις υποψηφιότητες από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Μιχάλη Κατρίνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Κατρίνη:

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μία πρόταση ρήξης και ελπίδας.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.

Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση.

Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Υποψήφια και η Μιλένα Αποστολάκη

Την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αναμένονται τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

Η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, τονίζει σε σχετική δήλωση. 

Η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη:

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, τη δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι' αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του».

Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Μιχ. Κατρίνης

Με επιστολή του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Μιχάλης Κατρίνης παραιτήθηκε από τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ μετά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος. 

Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατρίνης, «μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v