DW: Στη Λευκωσία Μητσοτάκης και Ερντογάν στις 20 Ιουλίου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθούν την ίδια ημέρα στη Λευκωσία, με την Πράσινη Γραμμή να τους χωρίζει.

DW: Στη Λευκωσία Μητσοτάκης και Ερντογάν στις 20 Ιουλίου

Στην Κύπρο για να παραστεί στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής θα παρευρεθεί στις 20 Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στη γερμανική DW επιβεβαίωσαν δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε θετικά σε σχετική πρόσκληση του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούν στη Λευκωσία επ’ αφορμής της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον Ιούλιο του 1974.

Η παρουσία Μητσοτάκη στην Κύπρο θα τον καταστήσει τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται την Κύπρο σε επέτειο της εισβολής του 1974. Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, κατά την επίσκεψή του στο νησί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο την 20ή Ιουλίου.

Και ο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία την 20ή Ιουλίου θα δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη συνθήκη, καθώς την ίδια ημέρα στη βόρεια πλευρά της Πράσινης Γραμμής που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο, θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει και φέτος, όπως σχεδόν κάθε χρόνο, στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη βόρεια πλευρά του νησιού για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων, οι τουρκοκυπριακές «αρχές» δεν θα αρκεστούν στην στρατιωτική παρέλαση στους δρόμους της βόρειας Λευκωσίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν πανηγυρικές εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v