Κουμουνδούρου προς βουλευτές: Βάλτε λεφτά για μισθούς σε Αυγή-Κόκκινο

Απαιτούνται 375.000 ευρώ για τη μισθοδοσία του Ιουνίου. Ο Στ. Κασσελάκης βάζει το ανώτατο ποσό των 20.000 που επιτρέπεται για δωρεές.

Κουμουνδούρου προς βουλευτές: Βάλτε λεφτά για μισθούς σε Αυγή-Κόκκινο

Να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητά από τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της «Αυγής» (καθημερινής-κυριακάτικης) και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» τους μισθούς του Ιουνίου.

Το σχετικό email εστάλη από την οικονομική διεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Κασσελάκης φέρεται να έχει κάνει την αρχή βάζοντας στον κορβανά 20.000 ευρώ, δηλαδή το ανώτερο ποσό που δικαιούται βάσει νόμου.

Το συνολικό ποσό φτάνει στις 375.000 ευρώ, οπότε, μετά τη συνεισφορά του προέδρου, απομένουν 355.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στον κάθε βουλευτή αναλογούν περίπου 8.000, τα οποία μπορεί να καταβάλει είτε ως δωρεά είτε ως δάνειο.

Ακόμη κι αν υπάρξει πλήρης ανταπόκριση, γεννάται, βέβαια, το ερώτημα… πώς θα πληρωθούν οι μισθοί του Ιουλίου και, φυσικά, των επόμενων μηνών.

Με την κίνηση αυτή, πάντως, το κόμμα-εργοδότης των τριών μέσων ενημέρωσης καθιστά σαφές ότι «το ταμείον είναι μείον» και άρα, όσοι αντιδρούν με την αναστολή έκδοσης της καθημερινής «Αυγής» πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε (στη δημόσια τηλεόραση) για «το σοβαρό οικονομικό ζήτημα που υπάρχει λόγω της χαμηλότερης κρατικής χρηματοδότησης και πρέπει να το λύσουμε», ερωτηθείς για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου. Υπενθύμισε με τη σειρά του δε, ότι η απόφαση για τη βιωσιμότητα της «Αυγής» είχε ληφθεί «πολύ νωρίτερα», δηλαδή στις αρχές του 2022, επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σημειώσαμε την Τρίτη, εκείνη η απόφαση, που ελήφθη στην Πολιτική Γραμματεία, αφορούσε (όπως και η τωρινή) το κλείσιμο της καθημερινής «Αυγής» με διατήρηση της κυριακάτικης έκδοσης και ενίσχυση του avgi.gr. Δεν υλοποιήθηκε ωστόσο λόγω των αντιδράσεων των εργαζόμενων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, καθώς προκρίθηκε η ηρεμία λόγω του επικείμενου, τότε, συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και της (για πρώτη φορά) εκλογής του κ. Τσίπρα ως προέδρου απευθείας από τη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v