ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις από το «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» του Στ. Κασσελάκη

Νέα ανάρτηση-προειδοποίηση του προέδρου για «μαύρο χρήμα». Η «μερική παραίτηση» των Τεμπονέρα-Κοτσακά-Τσιόκα και το αίτημα βουλευτών για άμεση σύγκληση της Κ.Ο.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις από το «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» του Στ. Κασσελάκη

Μόνο με μαύρο χρήμα μπορούσε να σωθεί το καθημερινό φύλλο της «Αυγής», αλλά αν θέλετε κάτι τέτοιο, πρέπει να εκλέξετε άλλον πρόεδρο.

Αυτή είναι η ουσία της νέας ανάρτησης που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τις εσωκομματικές αντιδράσεις για την αναστολή έκδοσης της καθημερινής «Αυγής», με διατήρηση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr.

«Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτή τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα. "Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" σημαίνει ότι αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο πρόεδρo», αναφέρει.

Η επιμονή στην επισήμανση «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» ερμηνεύεται ως σαφές υπονοούμενο ότι «ο προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ» χρησιμοποιούσε μαύρο χρήμα ή δεν θα είχε πρόβλημα να το κάνει.

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης ζητάει εκ νέου να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε βάθος δεκαετίας από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών («προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία»).

Και, μάλιστα, καταλήγει: «Με άρση όποιας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες. Όλα στο φως. Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του. Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς, Χάρης Τσιόκας) ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα όργανα αλλά όχι από το κόμμα, διαφωνώντας με το «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» του προέδρου, αλλά και προκειμένου να συμβάλουν στην «ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικής διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα».

Επιπλέον, πληθαίνουν οι βουλευτές που ζητούν άμεση συνεδρίαση της Κ.Ο. προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση, καθώς η προηγούμενη (αμέσως μετά τις ευρωεκλογές) εξαντλήθηκε στην ομιλία του κ. Κασσελάκη.
Σχετικό αίτημα υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κ.Ο Σωκράτη Φάμελλο οι Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v