ΝΔ: Συνεδρίαση… εκτόνωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Μητσοτάκης και βουλευτές αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. Το χαμηλό ποσοστό, το μήνυμα της επανεκκίνησης και οι… γκρίνιες για τον ανασχηματισμό. Πού θα εστιάσει ο πρωθυπουργός.

ΝΔ: Συνεδρίαση… εκτόνωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα από το 2019 και τη θριαμβευτική άνοδο στην εξουσία μέχρι και τώρα.

Είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά και η πρώτη μετά από μέτριο -ή αρνητικό κατ’ άλλους- αποτέλεσμα του κόμματος.

Η σύγκλησή της κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να λειτουργήσει ως… βαλβίδα αποσυμπίεσης στο -τουλάχιστον- μουδιασμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των βουλευτών (που θα λάβουν τον λόγο μετά την αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού), δεδομένου ότι μέσα σε ένα χρόνο ένα εκατομμύριο περίπου ψηφοφόροι της παράταξης δεν την επέλεξαν ξανά. Και η επαναπροσέγγιση αυτού του κόσμου είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Παράλληλα, πολλά είναι και τα μέλη της Κ.Ο. που φέρονται να έχουν δυσαρεστηθεί με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραμείνουν στον… πάγκο και να μην αξιοποιηθούν σε κάποια υπουργική θέση.

Και αυτό παρά την επίσημη γραμμή, σύμφωνα με την οποία το μήνυμα της κάλπης έγινε αντιληπτό και η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία δυναμικής επανεκκίνησης. «Αυτό που ζήτησαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μία πορεία με κατεύθυνση μόνο μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ενώ η συζήτηση για την ιδεολογική πορεία της παράταξης έχει ξανανοίξει.

Το μήνυμα που εκπέμπουν στην Πειραιώς είναι ότι όσες φορές η ΝΔ προχώρησε σε διεύρυνση κέρδισε και έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν.

«∆εν υπάρχει περίπτωση επί δικών µου ηµερών η Ν∆ να γυρίσει σε επιλογές περιχαράκωσης ιδεολογικής. Πλήρωσε τέτοιες επιλογές µε ποσοστά χαµηλότερα στο παρελθόν. Πόσω µάλλον όταν η στρατηγική µας αποδείχθηκε επιτυχηµένη στις κάλπες», δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε άλλη δημόσια παρέμβασή του επικαλέστηκε τον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη ΝΔ ως «μια παράταξη που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, χωρίς να κοιτά δεξιά, αριστερά και στο κέντρο».

«Αρχές και αξίες»

Αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει στη σημερινή συνεδρίαση, όπου -κατά πληροφορίες- βουλευτές θα τονίσουν την ανάγκη «επιστροφής στις ρίζες», στις «αρχές και τις αξίες» της παράταξης.
Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει δε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Σε εθνικό επίπεδο έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην εξεύρεση φτηνής στέγης, στον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, στην υγεία, την ασφάλεια και την καθημερινότητα του πολίτη. Στόχος, όπως θα πει, είναι η αύξηση μισθών, η μείωση της ανεργίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και η συνέχιση της μείωσης των φόρων. 

Παράλληλα, θα υπενθυμίσει τα πολλά ανοιχτά ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που χρήζουν διευθέτησης με τους εταίρους, όπως η ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα, οι αυξημένες τιμές στα προϊόντα και στο κόστος παραγωγής, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

«Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. προφανώς θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουμε μπροστά, όπως μας ζήτησαν οι πολίτες, είτε επικροτώντας αυτά τα οποία έχουμε κάνει με την ψήφο τους, είτε στέλνοντας ένα μήνυμα, κυρίως δια της αποχής τους, χωρίς να στηρίζουν κάποιο άλλο κόμμα, να εφαρμόσουμε, δηλαδή, με μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμά μας», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v