Μαρινάκης: Θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους

Για τα χρήματα από τη φορολογία διυλιστηρίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι έμμεσος τρόπος εξαφάνισης της προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ στις συντάξεις. «Ο κ. Κασσελάκης αποφεύγει με κάθε τρόπο την πραγματική κοστολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Μαρινάκης: Θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους

Την αποτυχία εκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Προφανώς δεν μας ευχαριστεί το αποτέλεσμα, το να απομονώνουμε όμως μια ψηφοφορία και να λέμε ότι δεν είναι ισχυρή η Ελλάδα, είναι μηδενιστική λογική. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, η ΝΔ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα του ΕΛΚ. Θεωρούμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ένα από τα πιο εμβληματικά στελέχη της ΝΔ και πάμε στους επόμενους στόχους».

Για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στα ταξί και τον καφέ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι οι πολίτες προσγειώθηκαν σε αυτή τη χώρα το 2023 ή το 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, επέβαλε όλους τους φόρους που δεν είχαν επιβληθεί σωρευτικά όλες τις δεκαετίες δεν έχει προηγούμενο. Να ζητήσει συγγνώμη και κάθε φορά που κάνει μια πρόταση να την κοστολογεί».

Για την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, είπε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μία ακόμη φορά κάνει πράξεις και δεν μένει στα λόγια. Τώρα αποκρυσταλλώθηκαν τα κέρδη των εταιρειών και βεβαιώθηκαν τα λογιστικά στοιχεία. Αν και μειωμένα, παραμένουν πολύ πιο υψηλά τα κέρδη τους σε σχέση με πριν από την κρίση. Τα λεφτά πάνε στην μονιμοποίηση ακόμα δύο σημαντικών για την κοινωνία προσωρινά μειωμένων ΦΠΑ. Ένα μέρος θα δοθούν στους συνταξιούχους που δεν θα δουν τις αυξήσεις που θα δουν οι υπόλοιποι, είναι ένας έμμεσος τρόπος εξαφάνισης της προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ».

Επανερχόμενος στο θέμα της διεύρυνσης της ΝΔ, τόνισε ότι αυτή «επανέφερε την παράταξη σε ποσοστά που είχε να δει 20 χρόνια, έφερε ανθρώπους που συστρατεύτηκαν στις ιδέες μας, δυνάμωσε την παράταξη, την κυβέρνηση και τη χώρα.  Δεν πρόκειται να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση σε αυτή την πολιτική».

Σε ερώτηση για την κοστολόγηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «αποφεύγει με κάθε τρόπο την κοστολόγηση. Αυτό που προτείνει η κυβέρνηση (να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή) είναι κάτι αναβαθμισμένο, με μεγαλύτερη αξία, έχει κοστολόγηση και συζήτηση. Αν γίνουν αυτά τα δύο, τότε θα έχουμε ένα θέαμα αποκαλυπτικό, ενδεχομένως και ευχάριστο για ένα μέρος της κοινωνίας, αλλά πολύ δυσάρεστο γι’ αυτός που πορεύτηκαν με την λογική της εξαπάτησης των πολιτών. Ας έρθει κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη για τα πολλά δις που κόστισε στη χώρα η πολιτική του».

Όσον αφορά το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν θα πάρουμε πίσω την μεταρρύθμιση, θα εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις για να διορθωθούν αδικίες. Δεν είμαστε δογματικοί, όταν υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση του ΥΠΟΙΚ, θα πούμε περισσότερα. Χρειάζεται η χώρα περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη, μερικές φορές οι μεταρρυθμίσεις έχουν πολιτικό κόστος, αλλά θα προχωρήσουν».

Για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, τόνισε: «Δεν υπάρχει επαναφορά της ασυλίας, ενισχύουμε την διάταξη που ψηφίσαμε, με ένα διαδικαστικό στάδιο στην προκαταρκτική εξέταση. Με την πραγματογνωμοσύνη θα διαπιστώνεται αν υπήρχε ζημία και ποιο το ποσό αυτής, ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι δικαστικοί λειτουργοί να προχωρήσουν περαιτέρω».

Για τις παρεμβάσεις των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη την 1η Ιουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούσουμε τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ και πρωθυπουργούς. Μόνο θετικά κανείς μπορεί να υποδεχθεί τις απόψεις τους, οι οποίοι κράτησαν και σε δύσκολα χρόνια το τιμόνι της παράταξης και της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v